Децата имат силно развито въображение, ето защо те си представят перфектната ваканция с родителите по различен начин. Все пак има няколко елемента, които, ако са налице, ваканцията максимално близо се доближава до мечтите на всеки малчуган.

Ето кои са те: 

Нови приятелства и неочаквано приключение 

Децата нямат задръжките на възрастните, затова те бързо и лесно завързват нови контакти и изграждат приятелства. Тази констатация не важи само за отношенията между хората, но и за човека и животните.
Подобна силна връзка се създава между деца и коне, които те рядко може да срещнат в големия град. Но ако имат възможност да се докоснат до красивия свят на тези грациозни, силни, благородни и чувствителни животни, бързо се заражда истинско, дълбоко и дългосрочно приятелство, което постепенно прераства в страст не само към конете, но и към ездата като спорт и изкуство.
Отдавна са известни безбройните ползи от общуването с конете и ездата за здравето на децата. Ездата развива координацията, баланса и гъвкавостта на малките палавници. Този спорт е отличен метод за укрепване на мускулатурата и правилния растеж и развитие на тялото. Взаимодействието с конете помага на малчуганите да усвоят важни умения като самодисциплина, търпение и самочувствие, да развият способности за решаване на различни проблемни ситуации. 

Дете на кон

Ездата учи децата на сътрудничество, емпатия и уважение към другите, грижа един за друг. Чрез конете те научават много за животните, природата и околната среда, развиват интерес към биологията и екологията, проявявайки отговорно поведение към опазването на природата. Накрая, но не на последно място: ездата е забавление и удоволствие.
И сега идва най-трудният въпрос: къде малчуганите може да се срещат за първи път с конете, да разгледат конюшнята, да нахранят животните, да направят разходка с пони или кон, за вземат урок по езда. Отговорът се оказва неочаквано лесен:  “Тракиец” – бутиков комплекс за релакс и езда, разположен до село Житница, което се намира само на 30 минути път с кола от Пловдив.

Деца на катерушка

Забавления, смях, свобода

Детското внимание трудно се задържа, затова, когато искат да се разнообразят, те имат нужда от още възможности за забавления и игри. В комплекс “Тракиец” на тяхно разположение са големите зелени площ с беседки, двата външни детски кът, оборудвани с катерушки, пързалка, люлка гнездо, пясъчни, въжено съоръжение за катерене…
Когато метеорологичните условия не позволяват игри навън, спасението е “Арчи и приятели” – вътрешният детски кът на комплекс “Тракиец”, който се намира в близост до ресторанта и е оборудван с лабиринт и различни интересни за децата ролеви игри.
Но възможностите за забавления не свършват дотук. В “Тракиец” – бутиков комплекс за релакс и езда, малките палавници може да опитат стрелба с лък, да направят семейна разходка с велосипед или просто да се разходят пеш по екопътеката, наслаждавайки се на природата, спокойствието и чистия въздух. Неограничени са възможностите и за семеен пикник, както и всякакви  други активности на открито.  

Релакс по детски 

Комплекс „Тракиец” разполага с релакс зона, включваща вътрешен акватоничен басейн с модерна еко система за пречистване на водата без химикали: две джакузита – вътрешно и външно с изглед към централния манеж: финландска и инфрачервени сауни, парна баня, загряващи лежанки, фитнес.
Всички тези отпускащи активности са предназначени за родителите и тийнейджърите, но за малчуганите – най-важните гости на комплекс “Тракиец” , също е помислено. Вътрешният басейн разполага със специално обособена зона за деца. Външният басейн, който работи през топлите месеци от годината, също разполага с подобна зона, в която децата може да се разхладят, забавляват, плуват.

Семейство в детския басейн

Огромната част от децата обожават водата, затова забавленията в басейн са неразделна част от всяка семейна ваканция. Басейнът е място за забавления и отдих, но и възможност детето да се научи да плува – още един отличен спорт за деца, който развива мускулите, увеличава издръжливостта и подобрява работата на сърцето, координацията и баланса.
Басейнът е средство, чрез което малките палавници се отпускат, изразходват енергията си, която често е в излишък при тях,  освежат се през горещите летни дни.
Релакс зоната на “Тракиец” – бутиков комплекс за релкс и езда, предлага огромно разнообразие от масажи за възрастни, но е помислено и за най-малките, които може да се насладят на детски масаж, който е особено подходящ след урок по езда или друга по-натоварваща физическа активност.
Всяка семейна ваканция нямам как да мине без вкусна храна. Ресторантът на комплекс “Тракиец” по автентичен начин съчетава местните традиции и особености на тракийската кухня с най-модерните постижения в кулинарното изкуство, предлагайки вкусна храна за малки и големи или за всеки вкус по много. 

И полезното, и приятното, и интересно 

Само на половин час път с кола около комплекс “Тракиец” са разположени няколко впечатляващи археологически обекта, завещани от древната, мистична и високоразвита цивилизация на траките, чийто преки наследници сме всички българи.
И за малките, и за големите е изключително интересно, занимателно и образователно да посетят обекти като астрономическа обсерватория на Чолакова могила, Недкова могила, Маньов дол, култов комплекс Каменица, скалните светилища край Четиньова могила, светилището “Алексица”, Сборови грамади – последната спирка от българския Мачу Пикчу, могилата “Хоризонт”, както и обекти от други културно-исторически епохи като крепостта Аневско кале и Диоклецианопол, Старо Железаре – попарт селото на България. 

Семейство на разходка с колела

Ако искаш да зарадваш своето най-ценно съкровище с ваканция в комплекс “Тракиец”, обадите се на +359 889 087 887, за да направиш резервация и да научиш повече за бутиковия комплекс за релакс и езда, който е подходящ за семейна почивка по всяко време на годината. Може да го направиш и онлайн, използвайки този ЛИНК.

Виж повече