SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Съоръжения и пансион за коне

Конната база е създадена с идеята да се превърне в място, което предлага отлични условия както на любители, така и на професионалисти на конния спорт. Построена през 2012 година върху 25 дка площ покрай река Тикла. Разполага с още 130 декара пасища, падоци и ливади.

Съоръжения

Конна база „Тракиец“

Конната база разполага с три плаца за езда - два открити манежа: централен манеж с размери 45-72 м., тренировъчен манеж с размери 50-30 м. и закрит манеж за целогодишна езда с размери 25-40 м. За удобството на състезателите, треньорите и зрителите към конната база е създадена и хотелска част с ресторант.

Просторната конюшня има 36 бокса, като всеки от тях е с гумена настилка, с автоматична поилка и камера, по желание на наемателя. Използвани са иновативни материали и технология на водещата немска фирма Pro Equus, така че съоръженията в базата отговарят на най-добрите европейски стандарти.

Осъзнавайки колко е важна настилката, сме осигурили висок клас със състав текстилни влакна и силициева гранула. Това я прави еластична, което е важно за по-голямата стабилност при движението на коня. Тя не действа абразивно на копитата и предпазва ставите и сухожилията на животните. Осигурена е и специална дренажна и отвеждаща система, която не позволява образуването на локви или гниене, което от своя страна е предпоставка за развитие на микроорганизми, които могат да инфектират или разболеят конете.

Пансион за коне

Конна база „Тракиец“

Конната база разполага и с пансион за коне. Просторната и светла конюшна е конструирана, за да поддържа оптимален микроклимат с постоянен достъп на свеж въздух. Тя разполага с 36 бокса с големина 12 кв.м. За нея е използвана мултифункционална еластичната настилка, която не позволява задържането на прах, има топлоизолиращи свойства и е щадяща за копитата, ставите и сухожилията на конете.

Всеки бокс има два прозореца, външен и вътрешен, както и автоматични поилки за вода. Цялата конюшня е под постоянно видео наблюдение. Има възможност за индивидуално наблюдение на всеки бокс. На разположение има и две бани, стая за амуниции и ветеринарна лечебница. Собствениците на коне могат да разчитат денонощно на професионалните грижи на опитни конегледачи и ветеринарен лекар.

to-topto-top