Коледа е семеен празник, но това не означава, че трябва да посрещнеш Рождество Христово задължително вкъщи!

Чувал ли си за предколедна депресия? Оказва се, че през последните десетилетия много хора в модерните държави изпадат в т.нар. “предколедна депресия”, която няма общо с истинската (клинична) депресия, но също е толкова тежка и определено може да изкарва човек от нормалния му ритъм на живот и работа.

Какви са основните причини за предпразничната депресия? Освен натрупаната обща умора в края на годината, по-късия ден, липсата на  двигателна активност, в седмиците преди Коледа и Нова година много хора са подложени на допълнителен стрес, породен от цялата истерия около пазаруването и подготовката за най-дългоочакваните празници в годината. 

Какви подаръци да избереш за най-близките хора? Дали ще им харесат? Да не пропуснеш нещо важно да купиш? Това са само малка част от тревогите, които вълнуват повечето хора в навечерието на Коледа и Нова година. 

Към тях се добавя и подготовката за празничната трапеза за Бъдни вечер и Коледа. Често се оказва така, че домакинята толкова се е изморила от изпълнението на всички тези задачи, че когато най-накрая седне на масата, тя няма сили да се наслади на това, което сама е приготвила и на магическата атмосферата, която витае във въздуха.

Но с това не свършват проблемите. След като си серазвихрил” в кухнята, някой трябва да почисти и да измие всички прибори, участвали в подготовката на празничния пир, което е още едно допълнително усилие, водещо до крайно изтощение. 

Има ли спасение от цялото това излишно напрежение и предколедна депресия? Решението често се оказва изключително лесно и се крие в коледната ваканция с цялото семейство в място, което е изолирано от шума и стреса на големия град. 

Вместо постоянно да се тревожиш дали нещо няма да забравиш и да бързаш да си готов навреме, единствените усилия, които се изискват от теб, е да направиш резервация, да стегнеш багажа, да се заредиш с най-доброто настроение и да настроиш психиката си за истинска зимна ваканция, в която едновременно ще почива и тялото, и ума. 

А най-хубавото нещо на коледната ваканция в хотел е, че ще има някой друг, който вместо теб ще чисти, подрежда, готви, мие…Ще се грижи всичко да бъде перфектно! Само така ще може да усетиш истинската магия на Коледа и максимално да се насладиш за общуването с най-близките хора, за което иначе време няма да остане. 

Точно такова е и специалното предложение за Коледна на “Тракиец” – бутиков комплекс за релакс и езда, намиращ се до село Житница и само на 30 минути път с кола от Пловдив. Разположението на комплекса е такова, че от всяка точка на България то бързо и лесно може да бъде достигнато без губене на много часове в пътуване.

Какво всъщност включва коледното предложение на комплекс “Тракиец”? Три нощувки в избрана стая и съответният брой закуски на блок маса, но и много повече… Екипът на комплекса се старае да спазва всички многовековни български традиции на Бъдни вечер. Ето защо всички гости ги очаква празнична трапеза със седем постни ястия за Бъдни вечер, а на 25 декември или Рождество Христово още една богата празнична вечеря. 

Естествено, че точно на 25 декември децата ще бъдат изненадани и от самия Дядо Коледа, който ще раздаде подаръци на малчуганите. Всички останали ги очакват незабравими момент със семейството, като и забавни игри, които още повече ще повишат градусите на празничното настроение. 

През цялото това време напълно безплатно на разположение е релакс зона на комплекс “Тракиец”, която включва акватоничен вътрешен басейн със супер модерна еко система за пречистване на водата без хлор, вътрешно и външно джакузи, финландска и инфрачервена сауни, парна баня, загряващи релакс легла. 

релакс зона Тракиец

Не трябва да забравяме и за фитнес залата, която също е гаранция, че няма да загубиш добрата форма покрай пищните празнични трапези за Коледа и Нова година. Именно това е хубавата почивка – идеално съчетание между отмора и мързелуване, отпускащи процедури и физическо натоварване според индивидуалните възможности на всеки.

Ако искаш да поглезиш още сетивата си, срещу допълнително заплащане може да избираш между богатото разнообразие от класически и нетрадиционни масажи, които винаги са най-доброто решение за “презареждане” на тялото и ума

масаж

Зелените площи около комплекс “Тракиец” и екопътеката се идеални за разходка на цялото семейство. Всеки желаещ може да вземе велосипед, с който също да направи кратка или по-дълга разходка.

За малките палавници също е помислено в комплекс “Тракиец”. Ако времето е лошо (а то рядко е лошо в село Житница), те могат да играят във вътрешния детски кът. Във вътрешния басейн за тях има специално обособена зона, в която може да се учат да плуват. 

Но най-голямата атракция за малки и големи си остават конете на комплекс “Тракиец”. Безплатният тур в конюшнята винаги е незабравимо преживяване за всички, защото дава редкия шанс на човек да се докосне до красивия, благороден и аристократичен свят на тези животни.
Тракиец гледка

Срещу допълнително заплащане най-малките деца може да направят разходка с пони, а по-големите и смелите да вземат своя първи урок по езда под зоркия погледна на професионален инструктор. Същото важи и за техните родители. Именно конете правят Коледата в комплекс “Тракиец” различна и незабравима – преживяване, което не може да се сравни с никое друго! 

Преживяване, което се превръща в красив спомен за споделена семейна Коледа, но не вкъщи, а сред конете и бутиковата обстановка на “Тракиец” – комплекс за релакс и езда.

Научи ТУК повече за коледната оферта на комплекс “Тракиец”, а след това бързо направи резервация на +359 889 087 887, защото местата вече свършват.

Виж повече