Лятото е сезонът на отпуските, на слънчевото време, на топлите вечери, прекарани навън с приятели, на уикендите, които са предпоставка за бягство от горещината в градовете и отдаване на прохладна почивка сред природата или около водите на разхлаждащ басейн.

Всеки човек, независимо от ЕГН-то, има нужда да избяга от еднотипното ежедневие и да си “открадне” миг релакс и разнообразие. Единственото нещо, което се променя с възрастта, е предпочитанието как да протече това бягство и какво точно да включва ваканцията. 

Как прекарват свободното си време хората до 30-годишна възраст?

Проучвания показват, че около 80% от младите хора в България при всяка изскочила  възможност се отдават на кратка или по-дълга ваканция. За щастие нашата страна е готова да задоволи нуждите им по всяко време на годината, защото предлага безброй възможности за почивка, съобразена с всеки сезон и вкус.

Хората до 30-годишна възраст имат доста натоварено ежедневие, изпълнено със стрес и напрежение, които често водят до бърнаут и пораждат нуждата от по-честа почивка, предлагаща физическа и най-вече психическа релаксация. Това е и основният фактор, според който младите избират почивката си. А какво по-хубаво от ваканция, включваща СПА и масажи, тишина, чист въздух. 

Жена чете квига

Има и друг тип хора, които пък избират почивката си спрямо нуждата и желанието за нещо ново и непознато, което предлага и доза адреналин – високи скорости, офроуд, скачане с парашут, риболов, езда… Всички тези активности по един по-специален начин ни карат да се откъснем от реалността поне за няколко минути. 

Не е малка и групата от млади хора, които търсят по-близък контакт с природата – тенденция, която става все по-модерна сред тях. Тази общност от хора обича да открива, покорява и изучава нови места, които пък им помагат да се вгледат по-добре в себе си. Това най-често се случва неусетно по пътя към изкачването на планински върхове, изминаването на дълги преходи, почивка в уединена планинска хижа… 

Мъж и жена карат велосипеди

Посещението на културни и археологически забележителности също влизат в списъка им с предпочитания, които често съчетават с ваканцията си, която за тях от една страна е възможност да си починат максимално, а от друга – да научат нови и интересни неща, обогатявайки общата си култура и познанията за древната и интересна история на България. 

Какво включва перфектната семейна почивка? 

За хората с деца почивката изглежда малко по-различно, защото е съобразена до голяма степен с нуждите и желанията на малчуганите. Едни семейства търсят забавления и оживена атмосфера, други държат на спокойствието, красивата природа, а трети – съчетание между двете, даващо възможност за забавления за децата и тихи моменти за родителите, прекарани в четене на любима книга.

При търсене на почивка родителите избират места, които освен техните нужди, задоволяват и тези на децата, за да бъдат всички щастливи. Логиката е следната: когато децата има с какво да се занимават, родителите имат възможност да си починат и да отделят време един за друг. 

Семейство пикник

Да не пропускаме и храната, която, както е известно, прави борбата. Всеки уморен малчуган има нужда да презареди батериите с вкусна храна, за да има сили да продължи с игрите.

Това е причината родителите да предпочетат комплексите, които предлагат от всичко по много, както и допълнителни развлечения – велоразходки, организиране на пикници и други забавления, които гарантират, че децата няма да скучаят и ще бъдат доволни и усмихнати. 

Търсите релакс и спокойствие 

С напредване на възрастта, особено след 50 години, единственото нещо, което търсим е почивка, предлагаща спокойствие, чист въздух, слънце и масажи, които отпускат цялата мускулатура и раздвижват кръвта. 

масаж

Разходката сред природата пък е друг начин да почувстваме спокойствието с всички сетива, да се откъснем от натовареното и забързано ежедневие, което градовете предлагат в големи дози.  

Внуците също са фактор, който определя къде и как ще прекараме почивката. Ако искаме няколко дни с тях извън стандартните паркове и градинки, комплексите са най-перфектният избор, тъй като предлагат различни активности, подходящи за деца и в същото време релакс за баба и дядо – идеалната ваканция, от която всички си тръгват доволни и си мечтаят да се върнат пак.

Къде се намира перфектната дестинация за всяка възраст? 

Има ли място, което може да задоволи нуждите на всяка възрастова група? Отговорът се крие само на 30 км от Пловдив, на тихо и спокойно място, предлагащо и много развлечения за хората, търсещи нещо ново и интересно. Комплекс “Тракиец” e царството на ездата, релакса и споделената семейна почивка. 

Тук конете са на почит, а всеки, който иска да се срещне с тях отблизо, има възможност да го направи като вземе първия си урок по езда или просто да се разходи с това величествено животно – любимото занимание на малките. За любителите на екстремните спортове, това е начинът да си набавят доза адреналин: първата среща с конете и качването на гърба им наистина доставя неописуема тръпка, вълнение и удоволствие. 

Бутиков комплекс “Тракиец” разполага с релакс зона, перфектна възможност за родителите да си починат докато децата се забавляват. Външен басейн, който осигуряват нужното разхлаждане в горещите летни дни. За децата носи радост и неспирни игри около него, а за възрастните е перфектният начин да разпуснат с книга или чаша коктейл в ръка. 

Ако искаме да останем насаме със себе си, на територията на комплекса има екопътека, зелени площи, беседки, които осигуряват така търсеното спокойствие, а единственото, което чуваме е тропотът на конете, песните на птичките, звукът на листата на дървета, нежно погалени от приятно прохладния вятър. 

Какво включват забавленията за семейства с деца? Велоразходка, езда или разходка с кон в зависимост от възрастта на децата, пикник сред природата, стрелба с лък… Занимания, които не остават безразлични на малчуганите и които им осигуряват нужната свобода и забавление, липсващи им в града. 

Какво още?! 4-звездният комплекс “Тракиец” предлага възможност да се разгледат всички интересни археологически паметници на културата, намиращи се край Старосел, който е само на няколко километра от “Тракиец” комплекс Кози Грамади, Четиньова могила, Маньов дол, Астрономическата обсерватория на Чолакова могила, Култов комплекс Каменица, Недкова могила, светилището Алексица, Сборови грамади, могилата Хоризонт, светилище Гарванов камък, Момини камъне – артефакти, пленяващи всеки, който ги е посетил. 

И най-важният елемент от всяка почивка – вкусната храна! “Тракиец” разполага с ресторант, който предлага вкусни изкушения, приготвени по домашни рецепти, галещи дори най-капризното небце. 

Какво остана?! За да се насладим на всичко това, трябва да направим завършващата стъпка, а именно да резервираме мечтаната почивка на +359 889 087 887.  

Виж повече