Представи си радостта по лицето на детето, когато се докосне до света на конете. Да ги опознае, да ги обгрижва, да се вдъхновява от тях…

Това е спомен, който остава за цял живот, нали?! Това правим в лагерите по езда за деца в комплекс “Тракиец” – създаваме мигове, които остават завинаги в детското съзнание. Развиваме умения, които след това малчуганите могат да приложат в своето ежедневие.

Лагерът по конна езда в комплекс “Тракиец” е уникално и вълнуващо преживяване за всяко дете, което обича да е около конете, защото научава много за тези величествени и благородни животни – от какви грижи имат нужда, как да ги разбират, но най-вече какво е усещането да имаш специална връзка с конете.

Посещението на такъв лагер по езда има много предимства за децата – както физически, така и психически и емоционални. Едно от тях е възможността децата да се “свържат” с тези великолепни животни. Взаимодействието с конете е терапевтично преживяване, което развива в децата съпричастност и емоционална интелигентност.

Разбира се, в този лагер на комплекс “Тракиец” малките палавници се запознават с основите на конната езда като спорт и изкуство. Ездата е отличен вариант за физически упражнения за децата, защото укрепва основните мускули в тялото, развива баланса и подобрява координацията. Децата, които яздят редовно, имат по-добра стойка, по-малко изкривявания на гръбначния стълб и могат по-добре да контролират тялото си в пространството.

В допълнение към физическите предимства, това преживяване развива в мъниците основни житейски умения като дисциплина и отговорност. Грижата за коне изисква отдаденост и последователност. В конюшнята на комплекс Тракиец” децата се научават как да почистват, хранят и впрягат конете, да се грижат за тяхната амуниция, как да ги подготвят за езда. От своят страна това практическо преживяване ги учи на отговорност и им помага да развият важни житейски умения като търпение и съпричастност. 

Благодарение на времето, прекарано с тези нежни същества – конете, децата създават силни връзки с тях, защото сесиите за почистване и разресване, рутината за хранене и ежедневни уроци по езда насърчават доверието и взаимното уважение между детето и коня, човека и животното.

Освен това лагерът за конна езда в комплекс “Тракиец” развива в малчуганите умения за решаване на проблеми, защото те трябва да се адаптират бързо към различни ситуации, които могат да възникнат по време на престоя им в “Тракиец” – бутиков комплекс за релакс и езда. Научават се и как общуват ефективно със своите партньори – конете, разбирайки в детайли същността на невербалната комуникация.

Участието в дейности, свързани с ездата, изгражда увереност в децата, като ги изважда извън зоната им на комфорт. А преодоляването на страховете от непознатото може значително да повиши самочувствието на едно дете.

Друго предимство на лагерите за езда в комплекс “Тракиец” са предвидените лекционни курсове, които още повече въвличат децата в приказния свят на конете. Водени от квалифицирани и опитни специалисти, те възпламенят интереса на малчуганите към ездата още по-жарко. 

В допълнение към придобиването на нови знания и изграждането на топли взаимоотношения с конете, посещението на лагер за езда е предпоставка за повече дейности на открито. Децата участват в различни активности, изпълнени със забавление. Като например разходки по екопътеката, заобиколени от живописни природни пейзажи, или участие в приятелски състезания със свои връстници, които подобряват уменията по езда и физическата им подготовка. 

Изборът на подходящата организация на лагер за конна езда е от решаващо значение за осигуряването на приятно и безопасно изживяване на детето. Спокойната обстановка и вкусната храна в базата са задължителни елементи, които превръщат лагера по езда в комплекс “Тракиец” в незабравим спомен от лятната ваканция на всяко дете.  

А квалифицираните инструктори, отлично поддържаната конна база, протоколите за безопасност, топлото гостоприемство и множеството други плюсове на комплекс “Тракиец” го превръщат в най-добрия избор за едно подобно уникално детско приключение.

Затова не чакай дълго – запиши своя малчуган в лагер по езда на комплекс “Тракиец” още днес, а нашият квалифициран екип ще се погрижи той да си тръгне от бутиковия комплекс за релак и езда още по-уверен, с нови умения и приятели, незабравими спомени за цял живот. 

Свържи се с нашия екип на телефон 0887 06 06 75 или по имейл на marketing@trakiec-bg.com, за да получиш повече информация. 

 

Виж повече