Какво всъщност трябва да съдържа перфектният тиймбилдинг?

Вече и за нашите географски ширини тиймбилдингът не е нещо ново, а задължително мероприятия поне веднъж в годината, което се стреми да развие колективните ценности в една организация, институция или фирма. Крайната цел е чрез игрови похвати да се култивира работата в екип и усещането за принадлежност, а не просто да се направи обяд или вечеря с танци и музика…
Днес дилемата не е дали да има тиймбилдинг, а как да се случи, за да постигне всички предварително начертани цели. А и все повече се търсят варианти тези цели да бъдат надградени и мероприятието да се превърне в изживяване, за което да се говори дълго и всеки да си тръгне от него променен в положителна насока.
Какво всъщност трябва да съдържа перфектният тиймбилдинг?
Отговорът на този въпрос не е еднозначен. Но ето три опорни точки, които ще помогнат на всеки да намери своя отговор.

  • Игри

Играта е най-съвършеният метод човек да научи нови неща, да опознае света и близките хора, да се вгледа в себе си. Тази констатация не е валидна само за децата, но и за възрастните.
Опознаването на близките хора включва и колегите. На всеки му се налага минимум 5 дни в седмица по 8 часа да прекарва с тях. Парадоксално или не – с тях се прекарва повече време в офиса, отколкото вкъщи. Ето защо е хубаво добре да се познават колегите – за да има разбирателство, но и полза за цялостния работен процес.
До какъв проблем обаче се стига често? Първи, втори, трети тиймбилдинг и… игрите започват да се повтарят. Тогава е необходимо изцяло ново преживяване, например първи урок по езда и осъществяване на близък контакт  и общуване с конете. И двете може да се случат в конна база “Тракиец”, която разполага с всичко необходимо, за да се реализира това нестандартно фирмено събитие, за което след това с месеци ще се разказва в офиса.
Дори нещо повече: гостоприемният екип на комплекса специално е разработил програма за групови активности по време на тиймбилдинг, която включва индивидуална разходка и уроци по езда за начинаещи и напреднали. Към това ново преживяване трябва да се добави и демонстрацията с коне, целяща да покаже на манежа различни упражнения, свързани с обезката и прескачането на препятствия.
Но най-интересното е играта с коне. Участниците в тиймбилдинга се разделят на два отбора, всеки с кон и треньор. Отборите избират лидер, който трябва да води колегите си и да направлява поверения му кон. Следва истинско състезание, което се печели от по-бързия отбор. Всеки се качва на кон и преминава по предварително подготвеното трасе с бариери и конуси.
Останалото няма как да бъде разказано, а трябва да бъде усетено и преживяно, защото само този, който поне веднъж в живота си се е качвал на кон, знае за това различно усещане. 

Конферентна зала

  • Обучение

В един тиймбилдинг задължително трябва да има съчетание на полезното с приятното, затова трябва да се помисли и за елементи, които да повишат знанията и квалификацията на екипа.
Те зависят от естеството на бизнеса и новостите в брашна, но още при планирането на тиймбилдинга трябва да се избере място, в което да има подходящи помещения за фирмено обучение.
4-звездният комплекс “Тракиец” разполага с голяма и малка конферентна зала. Двете помещения предоставят творческа и ползотворна работна среда за бизнес срещи, презентации, обучения, конференции, семинари, както и възможност за приятни и вкусни кафе паузи. 

  • Релакс

И да – един тиймбилдинг трябва да има ясна програма и задачи, които да бъдат изпълнени, но за да може екипът да не чувства събирането като поредния работен ден с пълна програма от ангажименти, се препоръчва да се предвиди и време за релакс.
Всеизвестен факт е, че в това свободно време понякога се случва най-спонтанното сплотяване на колектива, който се среща, често за пръв път, при подобни неофициални обстоятелства.
Комплекс “Тракиец” е място, което изобилства от идеи как да бъде прекарано това свободно време по максимално приятен начин…
На разположение има закрит басейн, от който любителите на плуването може да се възползват без значение от атмосферните условия. През топлите месеци работи и откритият басейн. Към тях ще добавим и външното и вътрешно джакузи, сауната, парната баня и възможността човек да се възползва от отпукащата сила на масажа.
За любителите на фитнеса, които не искат да прекъсват стриктния си двигателен режим, също е помислено. Във фитнес залата на “Тракиец” и по време на тиймбилдинг може да се поддържа перфектна форма.
Към тази програма, трябва да се спомене и голямо разнообразие от възможности за разходки сред природата и културен туризъм, свързан най-вече с огромното наследство, оставен от древните траки край Старосел и Хисаря. 

За да се случи мечтаният тиймбилдинг в “Тракиец”, е нужно само да се направи запитване на +359 889 087 887 или marketing@trakiec-bg.com. За останалото ще се погрижим ние!

Виж повече