Ако преди години хората плащаха луди пари, за да живеят в големите градове и да са по-близо до всички “блага”, които те предлагат, то сега е точно обратното - все повече хора инвестират в спокойни региони около големите градове в близост до природата.

Същото е и при избора на почивка. Шумните места с много хора, съчетани с купони до зори, все повече отстъпват място на почивка, която предлага тишина, спокойствие, природа и възможност за културен туризъм. 

Дори младите хора, които обичат партита, шумните компании и забавленията, започнаха да търсят уединение при избор на почивка, било то за два-три дена или повече. 

За това има и логично обяснение, а именно: съвременният начин на живот предлага голяма доза стрес и напрежение, а забързаното ежедневие и липсата на време не позволяват да останете насаме със себе си, да съберете мислите си и да обърнете внимание на любимите хора. 

Почивка сред природата – най-ценното удоволствие 

Никъде другаде няма такова спокойствие и мир, каквито може да намерите сред природата – идеалното място, където да избягате от стреса и всички онези натоварващи неща в градската среда. Сред природата лесно можете да ги замените с т. нар. “малки неща”, които карат човек да усеща пулса на живота и да изпитва онова чувства, което мнозина наричат с думата щастие.

Тишина и спокойствие: през деня имате възможност да се отдадете на любими занимания като четене на книга, рисуване, разходки… Сутрините са по-приятни, когато се събуждате от песните на птичките, а не от поредната аларма за работа. Да не говорим за вечерите, които са прохладни и озвучени не от преминаващите наблизо автомобили, а от щурците. Антистрес терапия, от която всеки има нужда по време на почивка. 

Чист въздух – разходките са истинско удоволствие не само са ума и душата, но и полезна терапия за тялото. Доказано е, че ползите за здравето от честите разходки на чист въздух са много – балансират кръвообращението и “тренират” сърцето, усилват работата на стомашно-чревния тракт, премахват главоболието и хроничната мигрена, подобряват потока на лимфата в организма и общата кондиция. 

Ползи за здравето 

Известно е, че природата има свойството да лекува! Именно затова може да се нарече невидимият лекар, който ни кара да се чувстваме по-добре емоционално и физически.  

Времето след природата и зеленината има широкоспектърни ползи за здравето: намалява риска от диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, подсилва имунната система и помага за намаляване на възпаленията. 

Затова вместо автоматично да прибягвате до медикаменти за всички видове проблеми и леки неразположения, можете първо да се “обърнете” към ползотворните ефекти на природата и да планирате поне една едноседмична почивка, далеч от стреса на големия град.

Почивка в сърцето на Тракия

Знаете ли, че само на 20 км от Пловдив може да се насладите на всичко това. И то не къде да е, а в “Тракиец” – бутиков комплекс за релакс и езда, заобиколен от зелени площи, предлага на своите посетители така жадуваното спокойствие, тишина, но и още нещо.

Буквално до самия комплекс е река Тикла, по чието протежение е разположена екопътека, на която са обособени кътовете за активности, отдих, пикник и… кът за влюбени. Малки зелени оазиси, които предлагат възможност за релакс, разходка или спорт на чист въздух. 

А какво по хубаво да сте близо до природата и в същото време да се радвате на 4-звездни глезотии, които комплекс “Тракиец предлага: масажи, сауна, парна баня, джакузи, разхлаждане във външния басейн с освежаващ летен коктейл.  

Какво е по-различното на бутиковия комплекс? “Тракиец” е една от най-добрите конни бази в България. Ако мечтаете да се докоснете до красивите и грациозни коне, екипът от квалифицирани инструктори ще ви помогнат за това. В комплекса всеки желаещ, независимо дали е начинаещ или напреднал, малък или голям, може да вземе урок по езда или да направи разходка с кон. 

Другият плюс на комплекса е, че се намира близо до археологически паметници и артефакти, завещани от древната, но високоразвита цивилизация на траките, което е перфектна възможност за културен туризъм – да изследвате нови места и да опознаете още по-добре историята на България. 

А за да се случи всичко това, е нужно едно дребно усилие: да направите резервация на +359 889 087 887 – само тя ще ви гарантира мечтания релакс, езда, тишина, спокойствие и глътка свобода сред природата. 

 

Виж повече