Приели сме, че семейната лятна почивка трябва да се осъществи във времето между юни и август, но се оказва, че избирайки септември, ще се насладим на повече плюсове от очакваното.

Това лято беше необичайно: като започнем от промените в заобикалящата ни обстановка и новото “нормално”, с което се наложи свикнем, та стигнем до непрекъснатите валежи и непостоянните температури, които времето ни поднасяше като изненада ежедневно. 

Всъщност, в последните години лятото е или прекалено топло, или твърде студено… а и двете крайности помрачават семейната ваканция, когато трябва да си починем, а ни се иска да посетим и нови и разнообразни места.

Предимствата на края на лятото

През септември времето омеква: сутрин и вечер е достатъчно хладно и подходящо за по-дълги преходи и разходки, а през деня слънцето е достатъчно силно, за да му се наслаждаваме без да се тревожим, че ще изгорим и ще навредим на кожата си.

Този положителен ефект се дължи на изместването на сезоните – началото на лятото е студено и дъждовно, а краят му се измества с още месец напред. 

Така имаме още поне 30 дни, за да си напълним запасите с витамин Д, които са инвестиция за зимата, защото естествено подпомагат имунитета ни.  

По-лесно планиране през септември

През този месец не е необходимо да се тревожим и за пътуването, особено, когато имаме малки деца. Липсата на изгарящо слънце е огромно предимство, защото няма да се наложи да пътуваме още в ранни зори. 

Друг плюс, който не бива да се пропуска е, че по това време повечето хотели не са така пълни, с което ще си спечелим повече мигове на истинско спокойствие и лежерно ежедневие, а и си гарантираме необходимата социална дистанция. 

Този факт не е за пренебрегване, когато искаме да посетим някоя забележителност: така ще избегнем тълпите и имаме възможността да разглеждаме всичко спокойно и можем да се насладим пълноценно на всичко.

Почивка през септември – но къде?

Eдна от забележителностите, които не бива да пропускаме през ваканцията си е могилата “Хоризонт”, която е част от респектиращия с мащаба си Тракийски култов център „Старосел”. Тя се намира в близост до комплекс “Тракиец”, където можем да прекараме последните летни дни в хармония с природата. 

А там ни очаква всичко, от което имаме нужда:

  • Зелени площи, на които децата да тичат безгрижно.
  • Конна база, където те да вземат първия си урок по езда, за да не се оплакват, че им е скучно.
  • В близост е до множество тракийски забележителности.
  • Намира се само на половин час от прекрасния град Пловдив.
  • Има външен басейн и релакс зона, където да отморим и презаредим силите си за предстоящата есен.  

Можем да добавим и комфортните стаи, от които ще чуваме само шума на природата, който е елексир за зажаднялата ни за природа душа.

И да, септември е време за почивка!
Можем да се убедим, като направим резервация още сега. 

Виж повече