... е време да я опозная и оценя истински, като ѝ дам вниманието, което заслужава!

Започваме историята отдалече…

Когато никой от нас не беше готов за това, което преживяхме – когато изведнъж се оказахме затворници в собствени си домове. В този момент дори не вярвахме, че е възможно, но се оказа, че в следствие на тази непредвидена и необичайна ситуация, ден след ден, научавахме по нещо ново и за себе си. 

Уроците, които е трябвало да научим по този начин

Мечтите ни станаха по-семпли. Видяхме, че не ни трябва много, за да сме щастливи. Разходка, време заедно с близките и спокойствието да живеем живота си… както преди!

Толкова пъти повтаряхме, че искаме всичко да е “както преди”, че когато светът отново отвори вратите си за нас, вътрешно усетихме, че ни предстои едно ново и вълнуващо преживяване.

Кръстен път

Всичко започва отначало

Начало, което събужда хиляди неизвестни, но и дава нови възможности за пътуване… Този път по-различно и осмислено… Пътуване, което няма за цел да генерира минимум 500 снимки, които да качим в социалните мрежи, а такова, което може дори да остане несподелено с останалите. 

Пътуване, което ще остане в съзнанието ни като “онзи залез”, “онзи дъжд, който ни връхлетя и ни накара да тичаме подгизнали и да се смеем часове след това”, “онази тишина, в която си разменихме съкровени думи”. Такова пътуване няма нужда от скъпи билети за далечни дестинации. За него трябва само близък човек, природа и място, което да превърнем от непозната точка на картата в един общ и красив спомен

И ако преоткрихме, че всъщност пътуването е емоция и търсенето на такава, то сега можем да я направим още по-стойностна и смислена. Защото нашето лично време за почивка може да бъде помощ – протегната ръка

Мъж и жена, хванати за ръце

Както искахме да помогнем на приятели по време на изминалите месеци, както искахме да повдигнем духа им, по същият начин можем да бъдем полезни и сега, когато нещата малко по малко остават зад гърба ни. Можем да се отдадем на така чаканата почивка, но в същото време да подадем ръка на родния туризъм. 

Плюсовете ще са за българския бизнес, но… и за нас!

И за да не бъдем голословни, започваме с някои от тях:

  • Разходите за скъпи билети отпадат – а това значи, че можем да си подарим повече време за почивка. 
  • За по-кратко време можем да посетим повече нови и непознати места.
  • Можем да се организираме с повече любими хора, защото всяка една дестинация е на няколко часа с кола. 

Но това не е всичко, защото често се случва да подценяваме това, което имаме.

Вечната дилема – България или чужбина?

Непрекъснато сравняваме нашето и чуждото, често в ползва на второто, но замисляме ли се, че сме една от малкото страни, в които има – море, планини, реки, термални извори, лечебна кал, множество исторически паметници като – неолитни селища, древни светилища, крепости и много други…

Да прекараме почивката си в България не е компромис, а дар, за който всяка година свидетелстват туристите от далечни страни, които идват тук, за да се порадват на изобилието, което ние приемаме за даденост.

И когато тях тази година няма да ги има, не е ли най-логичното нещо, да се разходим и да напълним душата си с гледки, които спират дъха, със здраве – с време на въздух сред природата.

И не, няма да ни липсва контактът с модерния свят, защото може да изберем място хем сред природата, в близост до десетки Тракийски светилища, хем да бъде уютно, красиво и модерно – като комплекс “Тракиец” – комплекс, който ще ни спечели с множеството си красиви коне за езда, с широки зелени поляни, пътеки за разходка и външен басейн, където можем да съберем така необходимия ни витамин Д. 

Там може да създадем онези красиви спомени, за които някой ден разказът ни ще започва с думите “през хубавото лято на 2020 година”…

Комплекс Тракиец

Виж повече