Безспорните ползи от масажа, които го превръщат в универсален метод за възстановяване и лечение

Днес индустрията за красота разполага с много “оръжия” в борбата със старостта и непрестанния стремеж на човек да остане вечно млад. Но има нещо, което безотказно работи от хилядолетия, дарявайки ни със здраве и красота. Това е старият, добър и проверен масаж!

Не е случаен фактът, че масажът е един от методите в научната дисциплина кинезитерапията, наричана още физиотерапия, която е специалност с медицинска насоченост, стояща в основата на всяка следоперационна рехабилитация.

    

Ето няколко доказателства, които ни убеждават в мощността на масажа като инструмент за здраве и красота:

  • Масажът вкарва в нормални граници хормоните на стреса – норепинефрин, епинефрин и кортизол, което веднага нормализира дишането, а оттам и кръвното налягането.
  • Доказана е, че масажът блокира възпаленията и раздвижва лимфата в тялото, затова той е задължителен при болки и схващания, травми и контузии, получени дори при професионалните спортисти.
  • За да са здрави и гъвкави ставите, също трябва да се заложи на масажа, който оказва благотворно влияние върху здравето на опорно-двигателната система на тялото.
  • Дамите много добре знаят, че масажът подобрява кръвообращението в мускулите и съединителната тъкан, действайки дрениращо за тялото, което пък го прави незаменим и ефективен приятел в борбата с неприятния целулит.
  • Масажът се грижи за здравето и красотата на кожата, помагайки да се изчисти от токсините чрез отваряне на порите и стимулиране на обновителните процеси в по-дълбоките ѝ слоеве.
  • При масаж се отделят ендофрини и енкефалини – двата хормона на щастието, които тушират безпокойството, главоболието, безсънието, стреса, депресията…
  • И накрая, но не на последно място… масажът оставя чувство на приятна, дори размазваща наслада, карайки човек да усеща всяка фибра на тялото си жива и заредена с нова енергия. 

Ефектът от масажа става още по-силен, ако бъде съчетан с другите верни приятели от компанията му – сауната, джакузито, парната баня, закрития басейн Ако към този разкош добавим и няколко дневна почивка извън “лудницата” в големия град, възстановяването и усещането за рестарт е на 100%.

И сега нека си представим, че всички тези глезотии са събрани на едно място… и това място съществува. Да, намира се в сърцето на България и неговото име е комплексТракиец, който е съчетание от бутиков хотелски комплекс и една от най-добрите конни бази в Европа, позволяваща да се практикува конният спорт целогодишно и без значение от климатичните условия. Време е за релакс, нали?

Виж повече