Посещението на СПА център често се смята за глезотия, провокирана само от нуждата от релакс. В действителност тя е много повече от това, защото носи различни здравословни ползи за тялото и ума.

Историята – безкомпромисното доказателство… Замисляли ли сте се, че в древността хората са избирали да строят градове в близост до горещи минерални извори. Още тогава са знаели, че балнеолечението помага при редица заболявания и че грижата за здравето започва отвътре навън. 

В днешно време… склонни сме да дадем голяма сума, за да прикрием несъвършенствата по кожата си с кремове и по-рядко инвестираме в качествена грижа, която да започне отвътре.
Особено през дългия зимен сезон имунната система отслабва и трябва да положим допълнителни усилия, за да бъдем здрави. Всъщност, в този случай дори не говорим за истински усилия, а за приятни занимания, съчетани с качествена почивка.

Как и къде? Мястото е бутиков комплекс “Тракиец”, а начинът – повече от приятен – джакузи, сауна, парна баня или акватоничен басейн. Защото няма нищо по-хубаво от това да се скриеш на топло в уютното СПА, докато навън тихо падат есенни листа или снежинки.
Зависи изцяло от вас къде предпочитате да прекарате времето си. Нашият съвет е – не пропускайте нито една от опциите. Защо ли? Ами защото всяка една от тях крие приятни изненади за тялото и здравето.  

След топлото джакузи очаквайте… да сте много по-подвижни и да усетите много подобрено общо физическо състояние. Ще усетите отпускане на всички мускулни групи и освобождаване на натрупаното напрежение. Ако имате високо кръвно, ще усетите как то се връща в нормални граници, а вечерта качеството на съня ще е в пъти по-добро. 

Парната баня… на първо място ще освежи кожата, ще подобри кръвообращението ви и ще почисти тялото от натрупаните токсини. Трябва да споменем и още една полза за здравето – намаляването на проблемите с дихателните пътища.

Сауната ще ви изненада с… приятното усещане как натрупаното напрежение в тялото изчезва. Тук също кръвообращението се подобрява и кожата се почиства. Болките при ревматоиден артрит намаляват чувствително, но трябва да отбележим и още няколко важни предимства. Сауната се препоръчва през студените месеци, защото повишава естествения имунитет и помага в началния стадий на настинка.

Акватоничният басейн… дава възможност не само да поплувате, но и да масажирате тялото благодарение на специално насочените струи вода, които могат да достигнат всяка част от тялото – краката, кръста, гърба, врата и пр.
След всички тези процедури тялото е затоплено и релаксирано. Оставяме на вас да изберете дали да си починете в стаята с чаша топъл чай или да отпуснете и заредите с вкусна топла супа в ресторанта. Каквото и да решите, ще се радваме да ви поглезим.

Резервирайте си топла грижа в бутиков комплекс „Тракиец“ още сега: https://trakiec-bg.com/contacts/

Виж повече