Въпросът тук е... съществува ли такова идеално място, което да предложи забавление за цялото семейство? И отговорът е “да”!

Какво представлява идеалната семейна почивка? Много просто – всеки член на семейството да прави това, което най-обича! Така всички ще са доволни и ваканцията ще се превърнем в изцяло положително преживяване, за което дълго ще се говори след това. 

Въпросът тук е… съществува ли такова идеално място, което да предложи забавление за цялото семейство? И отговорът е “да”! Нарича се “Тракиец” – комплекс за релакс и езда, и се намира до село Житница, което пък е само на 30 мин. път с кола от Пловдив. 

Ето и кратък списък на забавленията, които очакват цялото семейство в 4-звездния комплекс “Тракиец”:

Разходка на две колела

Комплекс “Тракиец” е уютно сгушен до река Тикла, предоставяйки невероятна възможност за кратки или дълги вело разходки сред природата и чистия въздух. До него се намира и прекрасна екопътека, която е още една възможност човек да се почувства като в рая на душевното спокойствие, което само природата може да предостави. 

Не е нужно да се пътува с личния велосипед, за да се направи мечтаната разходка. Комплекс “Тракиец” предоставя възможността да се наеме колело. Помислено е и за всички възрасти – има возила на две колела както за големи, така и за малчугани. 

Освен насладата от природата и чистия въздух, карането на колело е и добър начин за поддържане на добра форма, тъй като в процеса участват всички мускули в тялото, особено краката. 

Пикник винаги е добра идея

Изключително добре поддържани зелени площи, красиви беседки за сладки приказки на сянка или усамотение сред дивата природа и магията на билките. Три прекрасни, но различни опции за семеен пикник!

В зависимост от предпочитанията бутиков комплекс “Тракиец” предоставя възможност да се направят няколко вида семеен пикник – по-социален, по-артистичен, по-изолиран… или за всеки вкус по нещо!

Пикникът е най-сладкият начин да се отдаде човек на нищоправенето – както казва Пипи Дългото Чорапче – и да се наслади на сладки приказки с най-близките и ценни хора в живота . И естествено да се хапнат вкусни малки нещица!  

Да предизвикаш себе си

Няма по-голямо предизвикателство от това човек сам да провокира себе си! Има много начини да се направи това и един от тях е… стрелбата с лък – древен спорт, който учи човек да постига целите си. 

Стрелбата култивира в децата едно от най-важните качества – дисциплината, прави възрастните по-амбициозни, а цялото семейство – по-сплотено. 

В “Тракиец” – комплекс за релакс и езда, има на разположение всичко нужно, за това предизвикателство. За възрастните са подсигурени лък, стрели и мишени, а за децата над 6 години – безопасни стрели с вакуумен връх, които са предназначени за стрелба на по-къси разстояния. 

Магията на лятната нощ

Има много дейности, които може да обединят семейството и да го направят още по-задружно. Гледането на любим филм вкъщи е една от опциите, която винаги работи безотказно и се харесва от всички.

В комплекс “Тракиец” това занимание може да се случи по още по-вълнуващ начин. Лятно кино под звездите, звучи повече от прекрасно, нали! Няма нищо по-вълшебно от това всички да се наслаждават на хубав филм под вълшебното звездно небе и в топлата, но разхладителна прегръдка на лятната вечер. 

Релакс за мама и татко, забавления за малчуганите

Докато родителите се отдават на тотален релакс край басейна на комплекс “Тракиец”, в джакузито или релакс зоната (включваща праня баня, сауна, масаж), малките палавници може да избират между танци и песни, приложни изкуства, забавни игри навън, оригами, занимателни игри, оцветяване на картинки, създаване на тематични картички и сувенири, боядисване и рисуване. 

В комплекса за релакс и езда малчуганите ги очакват още куп приятни изненади, всичките умело ръководени от детски аниматори, грижещи се за безопасността на момичетата и момчетата и за това забавлението никога да не свършва. 

Безценно общуване с конете

Най-голямото богатство на комплекс “Тракиец” безспорно са конете. Досегът с тези красиви, елегантни и благородни животни винаги остава незабравим спомен в съзнанието на човек.  Всички гости на комплекс “Тракиец” имат уникалната възможност да опознаят конете по няколко различни начина. 

Разходката с кон (разходка с пони за най-малките) е за всички онези, които за първи път се качват на гърба на кон. Тя дава възможност да се усети какво е да си върху кон, как животното се движи, как реагира и на най-малкото движение от страна на човек.

И когато член от семейството реши, че конете са неговият избор, може да направи следващата крачка – да вземе своя първи урок по езда. Под вещото ръководство на професионален треньор всеки – малък или голям, начинаещ или напреднал –  може да изгради първоначални умения или да ги усъвършенства в изкуството на ездата. 

Играта “Приятели на конете” е още една възможност за семейно забавление и общуване с конете. Какво всъщност представлява тази игра?! Всяко семейство представлява отбор, който може да премери сили в друго семейство в съобразено състезание, включващо оседлаването и воденето на кон през различни препятствия.

 Но спираме дотук, защото останалото трябва да се види на място в комплекс “Тракиец” и да се усети от всеки член за семейството. А за да се случи наистина, нужно е да се направи първата крачка – резервация на +359 889 087 887.

Виж повече