Трябва ни вода, много вода. За здравето на тялото и душата, която е чакала лятото толкова много месеци. Рецептата няма нужда да ни я изписва лекар.

След въглеродния газ водата е втората най-разпространена молекула в нашата Вселена, която е “транспортирана” на Земята от комети и астероиди ☄ преди около 4,5 милиарда години, покривайки 71% от повърхността.

Животът на нашата планета възниква във водата. Тя е основният компонент във всеки жив организъм на Земята. В човешкото тяло процентът ѝ варира между 60 и 70%.  Затова няма да сгрешим, ако каже, че водата е самият живот!

Млада жена, която пие вода

Сигурно за това още от дълбока древност тя е издигната в култ от високоразвити цивилизации и култури, давайки ѝ статут на божество с различни имена. Многобройни са предсказанията на различни ясновидци, които гласят, че този природен ресурс в близко бъдеще ще стане по-ценен от златото. 

? Водата е толкова вплетена в нашето ДНК, че човек я използва по всевъзможни начини – за живот и здраве, за красота и наслада. 

Здравето започва и свършва с водата!

Освен за поддържането на всички функции в тялото, тя от векове се използва и за лек. Всички знаем, че ледът – едно от трите агрегатни състояния на водата, облекчава подуванията и синините, карайки тъканите да се свиват.

Млада жена, на басейн

Топлата вода пък има други предимства – отпуска мускулатурата, действайки като най-нежния масаж в света. Потапянето на краката в гореща вода (със сол) гони настинките надалеч, облекчава и силното главоболие. 

Фрикциите с редуването на студена с топла вода има безценен ефектподобряват циркулацията на лимфата и кръвта; стимулират работата на мозъка, регулират процесите, протичащи в стомашно-чревния тракт, карат белите кръвни клетки – войните срещу микробите – да работят на максимално обороти, изграждайки по-силен имунитет. 

Всеизвестен е и фактът, че това течно ? природно богатство пречиства външно и вътрешно, правейки ни да изглеждаме здрави, млади, красиви. Тук за пореден път ще повторим важния урок, че трябва да пием достатъчно вода на ден, съобразена с теглото си. Формулата е много простичка: по 30 милилитра на всеки килограм. 

Водата… за душата! 

Накрая, но не на последно място, водата носи огромно удоволствие. Има ли човек, който ще откаже да вземе облекчаващ душ, релаксираща вана и джакузи? 

Животворният природен ресурс действа и като мехлем за душата, лекувайки опънатите нерви и измивайки всички лоши мисли.

През топлите месеци всеки търси прохладата на водата. Да се гмурнеш в морето или да се носиш, отпуснат по повърхността на басейна – има ли по-голям кеф! ?‍♂

Изводът?

Трябва ни вода, много вода. За здравето на тялото и душата, която е чакала лятото толкова много месеци. Рецептата няма нужда да ни я изписва лекар. Ние я знаем и тя се намира на 25 км от Пловдив, в бутиковия комплекс “Тракиец”. В този зелен и разхладителен оазис има за всяка възраст и вкус по нещо, с което да се разтушим, поглезим или забавляваме до насита.

Външен басейн на комплекс "Тракиец"

В “Тракиец” ни очаква външен басейн с големина 20х8 метра, които естествено прелива в езеро с фонтани. По елегантен начин в басейна е вмъкнат и детският басейн и джакузи

Но приятните изненади не свършват до тук. В конната база на европейско ниво има и вътрешен акватоничен басейн с температура на водата 31-33 градуса.

4-звездният комплекс разполага с модерен и луксозен релакс център, безплатен за всички гости на хотела. В джакузито, парната баня и сауната освен на възстановителни процедури, ще се отдадем на такава наслада, че поне за няколко минути ще забравим за всички проблеми, чакащи ни в ежедневието. 

Към този малък рай с глезотии ще добавим и ресторант с изискана кухня и винарната с ? подбрана селекция, които са гаранция за тотален релакс на макс.

Виж повече