Kогато избираме къде да прекараме ваканцията, хубаво е да се сещаме за правилото за златната среда или да търсим локация, в която има по малко от всичко и за всеки вкус по нещо.

Лятна почивка с по-малко калории и без ограничения – възможно е!

Цяла година сме под стрес, непрестанно гоним задачи, спазваме графици… Затова съвсем логично забравяме за всички ограничения по време на заслужената лятна отпуска, защото поне през тези бързо изтичащи дни няма да мислим за диети, калории, здравословно хранене.

Нали ваканцията е точно за това – да се поглезим малко, да си позволим забраненото, дори леко да прекалим с хапването, пийването и излежаването… 

И връщайки се на работа, установяваме, че стрелката на кантара се е преместила леко в дясно, но това не е най-страшното. 

Младо момиче, което е с главоболие

По-лошото е, че се чувстваме още по-изморени. Уж сме взели отпуска, която отгоре на всичко сме получили след доста уговорки от шефа, за да заредим батериите, а положението е още по-трагично от преди. 

Резултатът? Нямаме сили да се справим с всички нови предизвикателства, които ни чакат на професионалното и житейско поприще. Към това добавяме и следваканционната депресия, която според психолозите може да продължи цели две седмици и се характеризира с лесна раздразнителност, липса на концентрация, цялостен физически и психически дискомфорт…

Тази година без този сценарий!

Възможно е, стига да намерим баланса. Ето и как се постига той – ваканция, в която не прекаляваме с нищо, редуваме обилното хапване с по-лек режим, мързелуването прекъсваме с умерена физическа активност… Така нещата си идват на мястото и отпуската се превръща в източник на енергия, която ни зарежда за всички нови провокации, които животът ни е подготвил.

Но за да се случи това, трябва много умно да планираме почивката си. В тази предварителна подготовка ключова роля игре изборът на място, в което може да поддържаме това равновесие между полезното и приятното

Затова когато избираме къде да прекараме ваканцията, хубаво е да се сещаме за правилото за златната среда или да търсим локация, в която има по малко от всичко и за всеки вкус по нещо. 

Вкусно, но и с по-малко калории?

Точно както в бутиков комплекс „Тракиец”, където като заклети почитатели на вкусната кухня ще може да се насладим на вкусното меню, неотстъпващо по нищо на най-добрите ресторанти. В същото време калориите ще може да изгорим във фитнес залата на комплекса, да изиграем един мач по тенис на маса с приятел, да направим йогата си в зелените площи или просто да се разходим по екопътеката.

Житненска салата

Да полежим или да се поразходим?

И двете! Блаженото мързелуване край вътрешния и външния басейн също е гаранция за тотален релакс, които може здравословно да редуваме с дълги разходки сред красивата природа или кратки пътувания до близките културни забележителности, пръснати навсякъде около комплекс “Тракиец”.

Стягане и отпускане на мускулите – как?

След разходката отново е време за релакс с масаж на цялото тяло или да изчистим тялото от токсините в сауната. Така, с нови сили, можем да се посветим на най-енергизиращата част от почивката – посещението на конната база и възможността да пояздим или да вземем първия си урок по езда. Няма да споменаваме за безбройните предимства от ездата, а само ще уточним, че този вид спорт изгаря много калории, гарантирайки ни, че ще останем в оптимално добра форма. 

Зелени площи в комплекс "Тракиец"

Казано е – око да види, ръка да пипне! Затова няма какво повече да разказваме, а е време да действаме, запазвайки си почивка в бутиков комплекс „Тракиец”, в който отсядането от неделя до четвъртък е на преференциални цени.

Нека заслужената ваканция започне сега! 

Виж повече