Катерене по планини, забавни игри, танци и песни до зори… Все по-често управителите на фирми организират подобни мероприятия за своите служители, за да ги сплотят, да събудят колективния дух, който е една от най-важните предпоставки за гладкия работен процес на всяко едно работно място.

Въпросът е има ли ефект?
Ако са спазени няколко условия, да. Но определено трябва да се предвиди всеки един детайл, за да не се получи дълго планираното мероприятие в излишно харчене на служебни пари. Ето и какво е най-важно да се вземе предвид.

Излизане от кръга на познатото
Това е най-сигурният начин екипът да бъде поставен в равностойно положение. Ако изборът за тиймбилдинга е катерене в планината например, е много вероятно част от колегите да са планинари и да се чувстват в свои води и това да не е много комфортно за останалите. 

Ако всички обаче трябва да правят нещо, което е сравнително непознато за цялата група, то тогава вероятността да си споделят страхове, емоции, притеснения и вълнения е много голяма. Именно това колективно усещане за опитване на нещо ново е база за дълги разкази на маса в по-късните часове на деня. 

Такава активност би могла да бъде ездата. От една страна срещата с конете е емоция, която намалява стреса, натрупан на работа. От друга – е чудесен начин всеки от колектива да провери своите умения върху седлото. В комплекс “Тракиец” има опитни треньори, които с удоволствие ще обяснят на всеки всичко важно за ездата.

Хора яздят на открит манеж

Възможност за споделяне на емоциите
Това е вторият важен фактор, за да може един тиймбилдинг да бъде успешен. Ние в комплекс “Тракиец” знаем това и предлагаме чудесни условия за групови мероприятия: 

  • Просторни зелени площи, на които спокойно могат да се организират различни игри на открито;
  • Ресторант и винарна, в които забавните приказки на маса съвсем спокойно могат да преминат във весели танци в по-късните часове. 
  • Две конферентни зали, удобни за събиране на целия екип.

Двете важни условия са налице. Ние от “Тракиец” обаче добавяме към тях и още възможности за колегиални забавления – сладки приказки в зоната за релакс или в басейна. 💦

Вътрешен басейн

Независимо дали в края на тиймбилдинга едни ще си тръгнат с незабравими снимки от ездата или от вечерните танци, а други – с нов приятел колега, с който случайно са се заприказвали и опознали по време на престоя, важното е това да остане преживяване, за което всички да говорят с усмивка. А тя няма как да не направи впоследствие и работния процес по-лек и приятен!

Виж повече