Как да разнообразим ежедневието си през студените месеци, ако не сме почитатели на зимните спортове? Oтговорът е лесен – като се откъснем от еднообразието и планираме различна почивка, за която ще разказваме дълго след това!

Зимата не е само за домашен уют, ако знаем как да ѝ се насладим…
Чуем ли “почивка” е по-вероятно в главата ни да изникнат множество идеи, подходящи за лятната ваканция. Започваме да планираме на ум – задължително море с приятели, семейна почивка в планината, посещения на забележителности – изборът е пред нас, но какво правим през зимата?
Когато студените дни, дъждовните седмици и снегът превземат ежедневието ни, в един момент се оказваме затворници на собствения си дом.
На пръв поглед няма нищо притеснително, защото лошото време предполага повече уютно време заедно. Или поне на теория… защото в един момент гледането на филми и игрите на закрито започват да омръзват, дори понякога самите те стават повод за негодувание поради липса на единно мнение.
Смело можем да обобщим ежедневието на семейството през студените месеци в два въпроса: Какво да правим?” и “Къде да отидем?”.
Накрая приключваме деня си с безцелна разходка в мола или друга дейност, което не носи никакъв емоционален заряд. Обикновено това е сценарият, ако не практикуваме зимни спортове. Защото да си признаем – ските и сноубордът не са за всеки. Или поне не за онези, които искат да запазят и четирите си крайника цели и непокътнати…
Но как да разнообразим ежедневието си без да се налага да се борим със заснежените склонове? Oтговорът е лесен – като се откъснем от еднообразието и планираме различна почивка, за която ще разказваме дълго след това!

На първо място тя трябва да ни даде нещо, което не можем да си набавим сами вкъщи. Мястото трябва да предлага подходящи занимания за всеки член на семейството. Нормално е всеки да има различни интереси.

Ако единият предпочита да спортува, то другият търси топлия комфорт на СПА центъра. А пък за малчуганите винаги трябва да има детски кът със забавни и интересни игри, за да могат и родителите да си отдъхнат. Хубаво е и до мястото да има забележителности, които да се посетят.

Но като говорим за разнообразни и интересни неща – не бива да пропускаме и ездата! Да, освен, че е полезна, ще сплоти цялото семейство, защото всички могат да се включат и да опитат нещо ново. Освен това е подходяща дори и през зимата, когато изберете комплекс “Тракиец”, който разполага със закрит манеж. 

Още нещо никак не маловажно…
Планирайки почивка се лишаваме и от екзистенциалния за всяка домакиня въпрос – Какво да сготвя?”. Вместо това екипът на ресторанта в “Тракиец” ще се погрижи за вкусната храна, докато цялото семейство се е отдало на приятни занимания.

Ако пък не разполагаме с достатъчно време, но се намираме в близост до Пловдив, можем да посетим комплекса без да нощуваме и да използваме СПА центъра или да опитаме само удоволствието от ездата. 

Независимо дали планирате почивка или просто кратко бягство се свържете с нас. 

Виж повече