Каква е първата ви асоциация, когато чуете Великден? Можем да се хванем на бас, че тя е почти една и съща при всички: всяка година едни големи маси, едно голямо ядене, едно чудо… Нищо лошо дотук, освен трите килограма отгоре, с които се завръщате към ежедневния ритъм. И то три в добрия случай.

Не, не отричаме похапването на агне и вкусотии на празника, просто смятаме, че е най-добре те да бъдат съчетани с малко движение, което да „неутрализира” тяхното въздействие върху тялото. А тази година сме се погрижили всичко това да бъде максимално забавно за всеки.

Децата всяка година се вълнуват от боядисването на яйцата и приготовленията за Великден. Само че този път ще имат възможност да се запознаят с други деца, да обсъдят на какви етапи са от уроците по езда, да бъдат в една по-различна обстановка и най-вече – да правят тези неща на открито.

А били ли сте досега на лов на яйца?

Ловът на яйцата е игра, по време на която великденските яйца са скрити за децата и те ги търсят. Яйцата са различни – истински твърдо сварени яйца, изкуствени яйца, изработени от пластмаса, пълни с шоколад или бонбони, или фолио-опаковани яйцевидни шоколади. Кой каквото намери!

Децата събират яйцата в кошница и при приключване на лова се раздават награди за различни постижения, като например най-голям брой събрани яйца, за най-голямото или най-малкото яйце, за най-много яйца от определен цвят, както и много утешителни награди. Елате да видите, а защо не и да участвате в неделя (на 28.04) на лова на яйца, с което ще започнем празника.

И агне има всяка година на Великден, това е ясно. Само че тук при нас ще бъде по-различно. Цялото агне ще се порцира пред вас от нашите майстори готвачи и ще се сервира по специален начин.

Сладко на Великден – класика. Но тази година в бутиков комплекс Тракиец сладките няма да са като навсякъде. Те ще бъдат специални великденски курабийки, омесени от децата. А защо да не се включите и вие възрастните?

Искате ли вие самите да сте по-различни този Великден?

Да включим и физическа активност. В комплекс Тракиец може да празнувате Великден, съчетавайки го с разходка, спа процедури и езда. Ездата спомага за укрепване на мускулатурата и е чудесна възможност за отпускане на стегнатите и схванати мускули. Знаехте ли, че за един час езда се изгарят 200-600 калории?

Сауната и парната баня пък водят до загуба на вода поради обилното изпотяване, което допринася за намаляване на теглото. Веднага след процедурата апетитът ви се понижава. В допълнение, поемането на големи количества вода за компенсиране на загубените от организма течности, запълва стомаха и ви кара да се чувствате сити. Именно комбинацията от тези фактори помага за отслабване. Няма какво да се лъжем, по Великден не можем да намалим порциите, трябва да опитаме с нещо друго.
Различният Великден е на един клик разстояние. Очакваме ви!

Виж повече