Желано, мечтано и изпълнено с топли емоции. Или просто - лято! Ето го и списъка с малките неща, които ще ни направят още по-щастливи през този сезон.

Да, пролетта може да не беше най-обичайната, но затова пък може да си наваксаме и да си направим лятото повече от перфектно, защото най-после сме свободни да осъществим дългоотлаганата почивка. И няма по-добър момент за това от… сега.

Първата, но най-важна част от списъка 

Признаваме си, че след дългия период вкъщи ни идваше да „хванем гората“, но сега вече имаме възможност да се качим в колата и да отидем на място, където ще изтрием спомените за затворените четири стени и дълги дни, в които единствено място, на което се любувахме на слънцето беше от… терасата. 

За да си осигурим перфектен летен ден, като начало трябва да си направим малко бягство. Избираме прекрасното място – ето, точно тук, близо до Пловдив. Място, заобиколено от забележителности, близо до природата. Събираме багажа – няколко чифта усмивки, удобни дрехи, чифт бански, книга, слънцезащитен крем и задължително звъним на приятели, защото щастието е по-голямо, когато е споделено.

Покрай забавленията по време на пътя, без да усетим, се озоваваме  пред вратите на комплекс “Тракиец”. Посреща ни зеленина и пъстрота – поемаме глътка свеж въздух и вече сме в по-доброто ни у дома – сред природата. Първата важна част от списъка е отметната – далеч сме от “удоволствието” на домашните задължения и хилядите ангажименти. 

Младо момиче чете снига на шезлонг

Следваща стъпка – да презаредим запасите с витамин D 

Настаняваме се в просторната и комфортна стая, отваряме куфара и бързо обличаме банския, за да застъпим така желаната смяна около басейна. Слънцето стопля кожата ни, но и повишава нивата на серотонин, което ще ни помогне да се наспим и отпочинем още по-добре. Готови сме за следващата не по-малко важна трета задача от списъка на перфектния летен ден…

Трето, но важно: стоп на заливащата ни информация

Време е да вземем освежителна напитка, да оставим телефона (след като си пуснем няколко story-та 😉) и да се посветим на книгата, която дъъълго чака своя ред. Четенето ще ни освободи още повече от стреса и натрупаното напрежение от непрекъснатия поток от новини, а освен това, с него ще потренираме и мозъка, защото заниманието е не само приятно, но и полезно за паметта и концентрацията. 

Разхлаждащата вода: важна част от плана

Не след дълго влизаме в басейна, за да се разхладим и да раздвижим тялото си. Известно е, че плуването намалява артериалното налягане, удължава живота и е чудесен начин да поддържаме формата си. Ако слънчевите лъчи не са успели да заличат и последния спомен от ежедневните задачи, то водата със сигурност ще успее. 🌊

Време е… да оставим настроението да ни води! 

През седмицата работните ни ангажименти ни поставят едно след друго “трябва”, трябва, трябва”… За да почувстваме пълноценно почивката, е необходимо да имаме свобода на действие. 

А в комплекс “Тракиец” тя се съчетава чудесно и със свобода на избора – можем да правим каквото решим, че искаме на момента: разходка на въздух (не можем да устоим на алеите в комплекса или живописната пътека непосредствено до него), урок по езда, защото винаги е хубаво да прекараш време с прекрасните животни, а за финал… вкусна вечеря или просто нищоправене!

Времето е пред нас, но все пак не бива да пропускаме всеки летен ден, който заслужава да му се насладим както подобава. За да опитаме рецептата за щастливи летни дни – резервираме своето място около басейна още сега. 

Виж повече