Откъде да започнете и как да планирате събитието, за да зарадвате скъпата си приятелка?

Седмиците преди сватбата бъдещата булка дава всичко от себе си, за да организира всичко така, че на никого нищо да не му липсва. Стресът е огромен, защото по закон изведнъж се случват неща, които изискват мигновена реакция, а често обстоятелствата са напълно непредвидими. 

Затова, ако сте кума или шаферка, вие имате друга задача: да планирате незабравимо моминско парти. То трябва да е такова, че вашата приятелка най-сетне да успее да си почине, но и да се забавлява – да ѝ остане само веселият спомен и да забрави за грижите покрай сватбата. 

Много хора смятат, че моминското и ергенското парти са нови обичаи, но всъщност още през миналия век е имало ‘‘момина’’ и ‘’момкова” вечер’, с която се отбелязвал краят на неангажиращия живот и новото начало за младоженците. Но, за да се случи всичко това…

Трябва да имате ясен план за действие

За начало е хубаво да съберете всички действащи лица (моля, внимавайте да не добавите булката в общия чат!) и да изчистите концепцията: трябва да стане ясно дали моминското парти ще бъде само за една вечер, или пък ще се превърне в почивка за няколко дни. Оттук следва и одобрението на бюджета. След тези стъпки лесно ще отхвърлите или добавите нещата, които ще са необходими за този ден.

Ясно е, че едно от най-хубавите неща е изненадата – предварително трябва да решите  дали ще кажете на булката за своите намерения, или пък ще я “отвлечете” в последния момент (в този случай е добре да предупредите младоженеца, за да ви помогне с багажа или нещо друго, което ще ви е необходимо).  

Бъдете сигурни, че и в двата случая положителните емоции ще преливат, защото булката ще усети вашата подкрепа и старание да я зарадвате. Дори да не успеете да реализирате всяка идея, фактът, че сте се събрали, за да отпразнувате този момент заедно, е повече от достатъчен. 

Запомнящият се подарък от името на всички

Често е трудно да се избере едно единствено нещо, което да зарадва булката, затова може да се спрете на комбинация от няколко неща, които ще я накарат да се почувства специална. 

Например, в случай, че партито ще продължи няколко дни и е предвиден ден за релакс, може да се спрете на кошница, която е пълна с маски за лице, соли за вана, лосион за тяло, ароматна свещ, бутилка пенливо вино и сатенен халат с инициалите на булката, който да носи и след това. Не забравяйте да включите в картичката и пожеланието след брака моментите за релакс да се удвоят!

Ако пък искате да заложите на нещо по-сантиментално, можете да подберете ваши снимки и да направите албум, като на всяка страница напишете любим спомен, свързан със запечатаните моменти. Естествено, оставете няколко празни страници, защото и след сватбата щурите приятелски събирания ще продължат!

Независимо какъв подарък ще изберете и къде ще се проведе партито, трябва да помислите и за нещо, което ще отличи вашата група от другите – може да поръчате тениски, ленти със забавни надписи или закачливи значки, които да останат завинаги спомен от този специален ден.

И за да останат спомените дълго не само във вашето съзнание, може да наемете фотограф, който ще заснеме всяка усмивка, без никой от компанията да липсва. Така си гарантирате и спонтанни снимки и уловени мигове, които ще се убедите, че са много по-забавни и ценни от тези, за които се позира.  

Мястото, което ще позволи всичко това да се случи…

Подходящо място за релакс за бъдещата булка и красив фон за всички стотици снимки, които само момичешка компания може да направи в рамките на няколко часа… ако още търсите подходяща локация, то отправете поглед към Пловдив, и по-точно – към комплекс “Тракиец”

Той обединява всичко, от което имате нужда – намира се на удобно място, за да може всички да се съберете, има прекрасни зелени площи, подходящи за снимки през всеки сезон, а конете от конната база с няколко каубойски шапки се превръщат в прекрасен сценарий за тематична фотосесия например.

Момичешки смях, външно джакузи с гледка към манежа, сауна, парна баня, басейн, алеи, беседки за разходки, винарна, езда… няма как да се върнете у дома без спомените, които всъщност ще са най-ценният подарък за бъдещата булка – тези, които винаги ще ѝ напомнят за щурите момичета, които с пръстен на ръката или без – винаги ще са до нея!

Виж повече