Тайната на щастливото детство се крие в сърцето на Тракия.

Лятната ваканция е вече факт и малчуганите нямат търпение да ѝ се насладят на макс! И какво по-хубаво от това да имаш свободата да ставаш сутрин в колкото си поискаш, да играеш на воля навън с приятели, да хапваш сладолед и да чакаш дългоочакваната семейна почивка на море или планина, а защо не и на двете?
Всеки от нас е бил дете и му е “до болка” познато чувството на свобода, което изпитваш по време на летния сезон. Е, ами ако ти кажем, че съществува перфектното място, на което детето ти да си прекара още по-незабравимо лято? И дори ще научи нещо ново, което ще му бъде в полза занапред в неговото израстване като личност?
Настани се удобно, сипи си чаша ароматно кафе и прочети следващите редове, за да разбереш тайната “съставка” на супер лятната ваканция за всеки малчуган!

Природа

Природата играе жизненоважна роля за развитието на децата, като им предоставя уникални възможности за физическа активност и здравословен начин на живот.
Игрите насред зеленината, чистия въздух и слънчевите лъчи подобряват настроението, намаляват стреса и укрепват имунната система на малчуганите.
Свободата, която се предоставя на децата, забавленията на открито им помага да изследват света около тях и да развиват творческо мислене и въображение. Докосвайки се до цветя, дръвчета, трева и животинки, най-малките се научават и на любов и уважение към природата.
Социализирането им е по-лесно поради игрите с техните връстници и съответно създават незабравими моменти от детството, които не могат да се сравнят със стоенето у дома пред компютъра.

Момче гали кон

Коне и езда

Конете са изключително интелигентни и обичащи децата животни. Те са най-добрият приятел на човека, а в живота на децата и техните първи учители. Защо това е така? На първо място общуването с коня развива у децата емоционална интелигентност. Те се учат на разбиране и търпение.
На второ място грижата за коня – чистене на амуниции, оседлаване, къпане, хранене и дресиране помага за един от най-важните уроци в живота на малчуганите, че отношението и любовта са един от най-важните фактори за създаване на доверие. Конете учат малчуганите и на любов към животните.
В своето израстване децата минават през различни етапи, а съответно и изменения в характера. Конят се превръща в техния най-добър слушател и доверен приятел, който умее веднага да оправи настроението им.
На трето място ездата дисциплинира и развива всяка мускулна група в тялото на човека, повишава имунитета, подобрява стойката и развива координацията. Децата се учат на самостоятелност и знаят, че са отговорни за още едно живо същество, което ги прави съпричастни и любвеобилни.

Нови приятелства

Запознанствата с други деца учи малчуганите на комуникативност и социално развитие. Те се учат на сътрудничество, споделяне и разрешаване на възникнали междуличностни проблеми, които са изключително важни за тяхното бъдещо място в обществото.
Децата развиват свойството да виждат от различни гледни точки и да приемат чуждото мнение, а новите приятелства подобряват тяхната увереност и самочувствие.
В допълнение познанството и игрите с връстници осигурява на малчуганите емоционална стабилност и чувство за принадлежност, което е от решаващо значение за психичното здраве и общото им благополучие.

Момиче до кон

Питаш се дали съществува такова райско кътче, съчетаващо всичко изброено в едно?

Отговорът е ДА! Ситуиран в сърцето на Тракия, бутиков комплекс за релакс и езда „Тракиец” е чудесно място за малки и големи. Вече от няколко години в комплекса се организират детски лагери по езда в началото и края на лятната ваканция, по време на които малките палавници имат възможността да се потопят в изкуството на конната езда и безбройните игри!
Детският лагер по езда се провежда в комплекс „Тракиец”, намиращ се в село Житница, само на 30 минути път с кола от Пловдив. Малчуганите имат възможността да прекарат няколко дни на чист въздух със свои връстници, да играят на воля, да хапват вкусна храна и да научат много интересни факти за конете, докато практикуват един от най-благородните спортове – конната езда.
Лагерът повлиява положително както на тяхното физическо здраве поради активностите, които програмата включва, така и психическо, тъй като се социализират чрез новите запознанства и повишават своите хубави емоции чрез общуването с конете.
Програмата на детския лагер по езда в комплекс „Тракиец” включва грижа за конете и работа в конюшнята, урок по езда с инструктор, хранене на конете, интересни лекции за конете. Едно от условията за записване в детския лагер по езда е малчуганите да бъдат на минимум 9 години и да са имали предишен досег с конете.
Ето защо програмата, що се отнася да самото обучение по езда, е ориентировъчна – съобразява се и се адаптира спрямо нивото на ездови умения на децата. Ако децата са по-напреднали в ездата, в последния ден от лагера се организира и мини турнир по конна езда, в който те показват наученото. Наградите за победителите и снимките за спомен за всички са гарантирани!
Освен обучение по езда и общуване с конете, лагерът на комплекс „Тракиец” включва гимнастика на зелените площи, разходка по екопътеката, киновечер и щури игри в басейна. Един от дните е планирана и детска дискотека, както и свободно време, в което децата да се опознаят и да се сплотят.
По време на целия детски лагер по езда са предвидени закуска, обяд, следобеден плод и вечеря за бъдещите звезди на конния спорт на България.

Следващият лагер по езда в комплекс „Тракиец” ще се проведе от 8 до 13 септември 2024 година. Цената е 680 лв.
За резервация и повече информация: +359889087887 или reservation@trakiec-bg.com.

Виж повече