Коледа е семеен празник, който прекарваме у дома… Това твърдение обаче е само наполовина вярно!

Има две обещания, които не спазваме най-често: едното е, че започваме диета от понеделник, а другото е, че следващата година няма да прекаляваме с похапването по празниците, особено на Коледа.

И ако първото не го спазваме, защото има наистина уважителна причина то да се отложи за понеделника на следващата или по-следващата седмица, то за второто оправдания не липсват…

От една страна традицията трябва да бъде спазена – на Бъдни вечер има точно определен брой ястия, които трябва да бъдат опитани, топлата питка приканва примамливо да потърсим паричката в още едно парче от нея, и още едно… Събрали сме се със семейството и няма причина да трябва да правим нещо друго, така че или оставаме на сладки приказки на масата или правим усилие да се преместим на дивана. 

От друга страна на следващия ден пак ни очаква богата трапеза и се налага да бъде уважена – традиции! Навън е студено, вкъщи – топло, и обикновено се отдаваме на сладък мързел пред телевизора докато отново не дойде време за… вечеря 🙈

И така неусетно идва Нова година, която ни кара да дадем ново обещание. Качваме се на кантара и изричаме същите думи, както предишната и по-предишната година – “Догодина няма да го правя!”. Ами хайде тази година да го спазим! 

Само че, за да се откъснем от порочния кръг маса-диван-маса, е необходимо да не сме си вкъщи, а Коледа е семеен празник, който прекарваме у дома… Това твърдение обаче е само наполовина вярно!

Коледа е най-хубавият момент, в който се събираме с най-близките, и всъщност те са истинския празник, а не мястото, на което се събираме! Със семейството винаги е хубаво, а сами знаем, че почивките и ваканциите са едни от най-запомнящите се моменти за всички. 

Затова, ако открием място, на което всички да могат да се забавляват и в същото време да не липсва нито една от хубавите традиции на празника, можем да подарим една различна и запомняща се Коледа за всички. Търсенето на подобна оферта ни отвежда до комплекс “Тракиец”. Бинго! 

Дядо Коледа държи детенце

Тук вратите са широко отворени още от 23 декември. Коледна магия в комплекса не липсва – красива украса и бутикова атмосфера ни обгръща още с влизането. Задължителните за празника вечеря с постни ястия за Бъдни вечер и празнична вечеря за Коледа създават необходимото усещане, типично за тези вълшебни дни от годината. Еуфорията се допълва от детска анимация и изненади за децата, както и специалният гост – Дядо Коледа с подаръци

Дотук програмата наподобява тази у дома – смях, веселие, изненади, но какво правим с обещанието тази година да не качваме излишни килограми по празниците? То лесно може да бъде спазено, тъй като разполагаме с множество опции да изразходим излишните калории и то по приятен начин. 

На разположение имаме фитнес зала, както и акватоничен басейн, сауна, парна баня или вътрешно и външно джакузи с гледка към манежа и конете. Освен това, ако времето е приятно, в самия комплекс и около него има чудесни места и пътеки за разходка. 

Момиче в басейна на Тракиец

Най-приятният начин за раздвижване за цялото семейство обаче си остава ездата. Децата могат да пояздят пони, да се качат на голям кон за разходка и всеки да вземе своя първи урок. 

Резултатът – различна и забавна Коледа, с всички приятни емоции и традиции на празника, но без суетене около печката, без миене на чинии и вдигане и слагане на маса след маса и най-вече… без тези досадни килограми, които вървяха сякаш ръка за ръка с коледните песни и камбанки, които звучат навсякъде. 

Време е за такава Коледа, нали? Можем да резервираме сега и повече не се налага да мислим за нищо друго, освен да се сетим къде ни е банският 😉 

За всичко останало се грижи екипът на комплекс “Тракиец”. Защото тук подаръкът, който целогодишно се подарява на гостите се нарича “грижа”!

Виж повече