Спортуването носи безкрайни ползи за организма ни, както физически, така и ментални. Чрез него извайваме фигурата си, укрепваме мускулатурата, подсилваме имунитета си, но и същевременно увеличаваме производството на ендорфин в тялото и така създаваме позитивни емоции и намаляваме стреса.

И въпреки множеството позитиви от редовната физическа активност, често не успяваме да намерим мотивация за тренировка във фитнеса. Това е така, защото в повечето случаи имаме ограничена идея за това какво представлява спортът – представяме си еднообразни индивидуални тренировки, които за повечето хора са отегчителни и демотивиращи. 

Но съвременните физически активности далеч не се ограничават до индивидуалните тренировки. По света съществуват десетки видове групови фитнес тренировки и е въпрос на желание и мотивация да открием своята такава. Груповата тренировка представлява тренировка на група хора под ръководството на сертифициран инструктор, като тя може да бъде силова, кардио, тренировка за издръжливост, тренировка за гъвкавост и др. 

Група хора се разтягат

Тези занимания са все по-предпочитан начин на спортуване и причината за това се крие в следния факт: освен, че те ни предоставят всички предимства на физическите упражнения, ни дават и много допълнителни такива, а именно: 

Запознанства с хора със сходни интереси

Груповите занимания предпоставят към нови запознанства много повече от посещението на фитнес залата. В тях гарантирано ще срещнете нови хора, които споделят интересите ви. Дори е силно вероятно с тези хора да завържете добри приятелства.

Повишават мотивацията

Друго предимство на груповите упражнения е, че те ви осигуряват мотивацията, от която се нуждаете, защото дори да не посещавате заниманията със свой близък, е много вероятно именно в тях да откриете такъв. 

Хора третират с топка

Затова е по-трудно да си помислите за пропускане на тренировка днес, защото освен че ще разочаровате себе си, ще разочаровате и приятелите си. 

Освен това вашите съмишленици ще ви окуражават и по време на самите упражнения, защото те най-добре знаят какво е да имаш нужда от мотивация.

Подобряват социалните умения

Друга голяма полза от тренирането в група е възможността да подобрите и използвате вашите социални умения. 

Момичета в спортни екипи се поздравяват

В зависимост от тренировката, в която сте решили да се включите, можете да се развиете умения като работа в екип, лидерство и подобряване на комуникацията, както и култивиране на емоционалната си интелигентност. 

Безценно преживяване

Важно е да споменем, че груповите тренировки могат да бъдат част и от страхотно преживяване с приятели далеч от шума на града. Много инструктори избират да организират спортни лагери за своите редовни посетители, на които те да имат възможността освен да поспортуват и да се опознаят още по-добре, да отморят и да “презаредят” съзнанието си. 

Комплекс “Тракиец” е перфектен избор за дестинация за подобна спортна ваканция, защото е заобиколен изцяло с тревни площи, които са много подходящи за организиране на тренировки на открито. 

Мъж и жена спортуват

Освен това предлага много допълнителни услуги, които могат да направят спортното преживяване на посетителите още по-незабравимо:

  • ресторант, в чието меню всеки може да преоткрие любовта си към здравословната кухня; 
  • релакс зона, която ще помогне на посетителите да се освободят от стреса, натрупан в ежедневието; 
  • масажно студио, в което любителите на активния начин на живот ще възстановят напълно организма си; 
  • фитнес зала, която ще даде възможност на най-запалените ентусиасти да не изоставят целите си по време на ваканцията; 
  • конна база, която ще направи преживяването на посетителите неповторимо. 

А ако идеята е спортната ваканция да бъде и семейна такава – детската зона за игра на комплекс “Тракиец” бързо ще стане любимото място на всички деца. 

Ако и вие споделяте мнението ни, че комплекс “Тракиец” би бил перфектната дестинация за вашата спорна ваканция, не се колебайте да се свържете с нас на телефон +359 889 087 887 или онлайн.

Виж повече