Иде лятна половина на стопанската година, празник е голям, свети Георги молим за богатство и щастие нам. За плодородие народа празнува и само радост ще се чува.

Иде лятна половина на стопанската година, празник е голям, свети Георги молим за богатство и щастие нам. За плодородие народа празнува и само радост ще се чува.?

Гергьовден – ден на храбростта, празник на овчаря, ден на Българската армия, ден на Свети Георги победоносец –  мъченик за християнската вяра, загинал през 303 г. при управлението на римския император Диоклециан.

С Гергьовден започва втората половина на стопанската година, завършваща на Димитровден. В българската традиционна духовна култура това е един от най-големите празници, по-почитан и от Великден, той е символ на постоянните грижи и мечти за изобилие, за богатство и щастлив живот на българите.

А вие били ли сте някога на Великден при нас? Ако сте били, елате да видите защо Гергьовден ще е още по-хубав, а ако не сте били, елате да видите как празнуваме ние тук в Тракиец

Фотосесия на момиче с бял кон

Гергьовденски събор в Тракиец

На този празник се извършват редица обредни практики и ритуали за осигуряването на здраве за хората и плодородие на нивите и животните. Свети Георги освен покровител на земеделците, е и най-могъщият покровител на стадата. Затова на този празник се коли агне, което се пече цяло. Трапезата на Гергьовденската трапеза се прави на зеленина по традиция. Така ще направим и ние.

Комплексът разполага с много зелени площи, на които ще може да празнуваме цял ден. Ще спазим традицията и ще има и агне на чеверме. Народна музика, песни и танци ще повдигнат настроението на всички. Ще се пренесем мислено във времето и ще се повеселим както са го правили нашите прадеди. Ще оставим масите и столовете за останалата част от годината – на Гергьовден ще похапваме като на пикник на черги и бали слама. Изживяване, което ще запомним! Снимки и спомени, за които ще разказваме!

Момиче във вътрешния басейн на комплекс "Тракиец"

Почивката също е празник!

Ако дойдете за Гергьовден при нас, може да сложите всички грижи и проблеми на пауза и да дадете на тялото повод за пълен рестарт. Ако обичате животните, може да се насладите на едно незабравимо преживяване с нашите коне като се разходите с тях или вземете урок по езда. А ако предпочитате пълната почивка, можете да посетите нашия релакс център, в който имаме джакузи, сауна и парна баня. А басейнът е удоволствие от типа „за всеки по нещо” – може да плувате, да се изтегнете в зоната за масаж на цялото тяло или да използвате водната струя за директен масаж на врата, гърба или краката.

Отпуснете сетивата и сред природата се разходете! Починете, пояздете!

Настроение си донесете и за веселие се пригответе!

Ще допълним народното вярване “Хубав ден Великден, още по-хубав Гергьовден”… особено ако има гергьовденски събор!

Виж повече