Модерните времена – толкова прехвалени, толкова пренаситени…

Да, оказва се, че именно това е проблемът на съвременния човек. Има толкова много възможности за забавления и опции за прекарване на свободното си време, че вече нито една от тях не му доставя удоволствието, което той търси…

Звучи ли познато?

Задават се почивни дни и отваряте картата на България, но колкото са предложенията – толкова и отхвърлените опции. “Тук има джакузи?”. Страхотно, ама това е на 300 км разстояние. Само заради това да бием толкова път… “Ето – хотел с басейн, че даже и наблизо”. Добре, но не може да седим само във водата по цял ден. “Ами този комплекс? Има пещери наблизо? Ще отидем, ще ги разгледаме и през останалото време – какво ще правим?”.

Логично не ви се гледа телевизия в стаята, това го правите и без това у дома постоянно. В същото време не ви се бие път за нещо, което ще приключи за час-два и после пак ще се окажете без план за действие. Имате нужда от място, на което се случва нещо интересно и различно. Уви, в разпънатата карта на България не е отбелязано къде е това…

Ние обаче ще ви подскажем. Отправете поглед към Пловдив – идеална локация, сравнително близка от всяка една точка в България. Сега отместете поглед малко на север, още малко… точно там в Житница! На картата няма как да видите какво ви очаква тук, предлагаме ви да дойдете на място в бутиков комплекс Тракиец.

Тук идеи за това какво да правите не липсват!

Даже е по-вероятно времето да не ви стигне за всичко, особено ако планувате почивка в началото на месец април. Тогава се състои първия за годината турнир, в който при нас пристигат коне от цяла България. Това са около 100 красиви животни, на които не само може да се наслаждавате, но и да ги видите в надпревара прескачане на препятствия.

Да се хванем на бас кой ще спечели!

На 6 и 7 април, в продължение на два състезателни дни могат да се видят различни изпитания: препятствия за най-малките пони ездачи, за деца, за аматьори и млади 4-годишни коне, които се състезават на един метър. Не трябва да се пропускат и по-опитните ездачи с над 5-годишните коне, но със сигурност най-голям адреналин има при най-трудния паркур с височина 135-140 см, който е предизвикателство за най-опитните коне и състезатели.

Който спечели баса, черпи един масаж!

Макар и само зрители на състезанието, и вие имате нужда от релакс и отпускащ масаж след това. След оспорваните залози, може да преминете към друга не по-малко интересна битка: кой ще преплува повече дължини в басейна или кой ще бие на тенис на маса например.

За финала на почивката остава най-сложният въпрос: останалото време да посветите на езда или разходка до пещера подобие на Богородица Лурдска, както и до тракийския култов комплекс в „Четиньовата могила“ – най-големият открит досега царски комплекс с мавзолей. Най-хубавата част от всичко е, че сега въпросът “Какво ще правим?” не е обвързан с бездействие и търсене на интересни опции за прекарване на свободното време, а е по-скоро избор на вариант как да видите и направите всичко, което предразполага една почивка в бутиков комплекс Тракиец!

Виж повече