Уж е слънчево, а тялото и настроението се държат все едно е средата на зимата. Ясно, тя пак е тук – пролетната умора. Въпросът обаче е защо?

Уж е слънчево, а тялото и настроението се държат все едно е средата на зимата. Ясно, тя пак е тук – пролетната умора. Въпросът обаче е защо?

Причина номер 1: През зимата страдаме от липса на слънце. Запасите от витамин D в тялото са изчерпани. Зимните плодове и зеленчуци са бедни на витамини и минерали, защото са отглеждани в парници.

Какво е решението? Най-лесно пролетната умора се бори с повече разходка, и най-добре сред природата. Добавете и необикновена разходка с красивите животни, приятели на човека – конете, запознанства с нови хора, пийване, хапване в лятна градина, докато децата играят в детския кът. Потопете се в атмосферата на събуждащата се от зимата природа. Доказано е, че разходката сред природата има положително въздействие върху психиката. След разходка навън, особено в слънчево време, ние реагираме на стресовите ситуации по-спокойно и адекватно. Нямате лятна градина и коне? Ние в бутиков комплекс Тракиец имаме и с удоволствие ще ги споделим с вас!

Причина номер 2: С идването на пролетта продължителността на деня се увеличава, а заедно с това и ангажиментите.

Какво е решението? Едно малко бягство там, където можете да поглезите тялото си, да се позабавлявате, да забравите за графици, срокове и работа. Мисля, че се сещаме за подходящо място за това. Надникнете ТУК.

Причина номер 3: През зимата, заради липсата на светлина, нивата на серотонин в организма спадат. Казват, че липсата на светлина потиска хората и ги довежда до меланхолични състояния. Ех този серотонин, все ни е малко…

Какво е решението? От опит ще ви споделим: релакс зоната на комплекс Тракиец. Но под релакс нямаме предвид само да си лежите, а да се насладите на неща, които ги няма у дома, а тук са в изобилие. Нека да ви разкажем…

Масажът провокира секрецията на хормона на щастието, намалява кръвното налягане и пулса. При масажните действия се засилва кръвообращението, а това активира защитните механизми на организма. Той подобрява дишането, защото масажирането на мускулите води до приток на кръв към белите дробове и организмът изхвърля по-лесно въглеродния диоксид. При масажирането на кожата се отделят най-повърхностните епидермални клетки и порите се отпушват, а това елиминира събраните в тялото токсини. Ето защо бутиков комплекс Тракиец предлага много различни видове масаж, традиционни и иновативни. Спа процедурите имат и антистресова функция. 

Парната баня пък подмладява кожата, като възвръща способността на клетките да регенерират и да произвеждат солидно количество колаген. А когато изглеждаме добре, се чувстваме добре.

Не трябва да пропускате и сауната. Високата температура помага за бързото потене, а чрез потта се отделят токсините от тялото. А без токсини няма и негативни мисли. Впоследствие спадът на температурата на тялото след излизане от парната баня, джакузито, или сауната сигнализира на организма, че е време за сън. А каква по-добра почивка от съня съществува?

Споделете на половинката, че имате нужда от лечение и че по рецепта имате изписана двойна доза релакс, ежедневен прием на спокойствие чрез разходка сред природата и езда, и вливане на серотонин в организма чрез масаж, сауна и лечебно бълбукане на джакузи. И не забравяйте да си донесете пролетната умора. Ние пък обещаваме, че няма да ви я върнем!

Виж повече