Хем да почиваш, хем да спортуваш, хем да си в досег с природата…

До преди няколко години под думата почивка или ваканция повечето от нас разбираха следното: цял ден излежаване върху шезлонга до басейна, забравяне за диетите и ограниченията от всякакъв друг вид, купон с приятели до зори… Резултатът: връщайки се на работното място се чувстваме още по-изморени, а не заредени с нови сили.

Днес модерният човек иска и очаква от почивката си друго. Режим на разтоварване, който да възстанови енергията на тялото, да прочисти ума от лоши мисли, да ни накара да се насладим на малките неща, да отделим време само за себе си… Добре планираната почивка е възможност за тотален рестарт!

Идеалната почивка е съвършен баланс между лежерното мързелуване, сладкото отдаване на глезотии, наслада от вкусната храна и приятната компания, ежедневната физическата активност, близкия контакт с природата. 4-звездният комплекс “Тракиец” предлага всичко това събрано на едно място. Освен конната база, хотела, ресторанта и винарната, конферентна зала, релакс центъра, фитнеса, открития  басейн, лятната градина и детския кът, “Тракиец” дава и възможност за екотуризъм. Не особено далеч от бутиковия комплекс има няколко повече от прекрасни алтернативи за всички, търсещи лечебната сила на природата. Особено подходящи за тези, които планират да го посетят за повече от два дни.

Ако искате да си “проветрите” главата, то задължително отскочете до язовир Пясъчник, който е само на 11 км. от “Тракиец”. Пясъчник е лесно достъпен и предлага възможност за вълшебна разходка по брега и множество кокетни местенца за пикник. Да не говорим, че любителите на риболова ще се почувстват като в рая – язовирът изобилства от бял амур, шаран, сом, бяла риба, костур, каракуда и толстолоб.

Чист въздух, песен на птички, успокояваща зеленина… Ако искате да “заредите батериите”, разходката в планината е най-добрият избор. За около 45 минути с кола ще стигнете до село Климент, от което започва едноименната екопътека, разкриваща зареждащата красота на Същинска Средна гора. Екопътеката е дълга 18 км., а денивелацията ѝ е от 500 до 1400 м. н.в., което я прави подходяща и за хора, които нямат голяма физическа издръжливост и подготовка. Отлично маркираната пътека отвежда до разкопките в местността Кози Грамади, а тези, които обичат по-силните преживявания, ще имат шанс да кривнат встрани и да покорят връх Орел (1203 м).

Отново за около час се стига до Райското пръскало, което със своите 124,5 м. е най-високият водопад на Балканския полуостров. Спиращият дъха природен феномен на 4 км. от Калофер – градът на Ботев, който е задължителна туристическа спирка за всеки българин. Божественото Пръскало се намира в територията на резерват Джендема, който е част от национален парк Централен Балкан. И в Джендема ни очаква живописната екопътека “Бялата река”, която е дълга 8 км. и минава през множество малки водопади и вирчета, които така очароват човек, че той остава с впечатлението, че се намира в истинска зелена приказка.

Ако искате да си починете на 101%, то не се колебайте да направите вашата резервация в комплекс “Тракиец” още сега!

Виж повече