Или каква е връзката между малчуганите, конете, възпитанието и сбъднатите мечти…

Няма дете, което да не си мечтае да има домашен любимец. Между децата и животните има особен връзка, която възрастните понякога трудно усещат. Може би защото пораствайки губят онази чувствителност, която само малките палавници имат. Затова детските мечти стигат винаги по-далеч. Четейки приказки с мама и татко, момчетата си представят, че са смели рицари, които с верния си кон побеждават змейове, лами или чудовища. Момичета пък си фантазират, че любимият принц, яхнал белия си кон, идва да ги спаси от лошата вещица или магьосница.

Затова не е изненада за никого, че конят е едно от най-любимите животни на децата. Но за разлика от кучето и котката, това благородно и красиво животно няма как да бъде отглеждано вкъщи, което прави всеки досег с него незабравим и безценен.

Най-добрият начин да се случи тази мечтана среща са уроците по езда за деца под зоркия поглед на професионалисти, грижещи се безопасността на малчуганите. Те ще им повлияят благотворно.

Малко момиче, което се грижи за малко пони

Ето и 8 доказателства за предимствата от ездата за деца:

Язденето изгражда дисциплина в децата, карайки ги да разберат, че в живота много неща се постигат след дълго и постоянно упорство.

  •  Децата в 21 век са презадоволени и свикнали на получават всичко бързо и на готово, но с ездата нещата не се случат така. Трябва търпение, за да може да се създаде здрава връзка между човек и коня.
  •  Поддържането на конете развива в децата трудови навици, които стоят в основата на всяка успешна личност.
  •  Грижата за друго живо същество, което е зависимо от теб – още едно важно качество, което ездата възпитава у децата, подготвяйки ги за ролята на бъдещи родители, коректни колеги, добри приятели.
  •  Бомбардирани от информация днешните малчугани често са превъзбудени и агресивни. Общуването с конете и ездата правят момичетата и момчетата по-спокойни и уравновесени, провокирайки ги първо да търсят вината в себе си, а след това в другите.
  •  “Да вземеш юздите в собствените си ръце” е метафора, описваща такива качества като самостоятелност, независимост и отговорност за постъпките – това също развива ездата у подрастващите.
  •  Ездата има няколко безспорни ползи за здравето на подрастващите: предпазва от изкривявания на гръбначния стълб; засилва подвижността на ставите; тонизира цялостната мускулатура на тялото.
  •  Свикнали по цял ден да бъдат “зомбирани” от екраните на мобилните устройства, децата на новото хилядолетие не знаят как да се наслаждават на заниманията на открито. Ездата възстановява и тази неразривна връзка между човек и природа.

Малко конче. с майка си

Всичко изброено дотук, а и много повече, може да намерите събрано на едно място: бутиков комплекс “Тракиец”, намиращ се само на 20 мин. път с кола от Пловдив.

Ако искате истински да зарадвате най-голямото си съкровище с незабравими преживяване, което ще остави спомени за цял живот, подарете му четири вълшебни дни в Детски лагер по езда , който ще се проведе от 19 до 22 май 2019 г. в “Тракиец”

Между много игри и забавления малчуганите ще имат уникалната възможност да научат всичко за конете – теория за конете и конен спорт, почистване, оседлаване на конете…

В почивките палавниците ще може да се възползват от открития и закрития басейн на “Тракиец”, но най-важното: през цялото време ще имат безценната възможност да общуват с връстници.

Виж повече