Разберете защо трябва да изберете точно езда за вашето дете при толкова много други опции?

Всеки родител желае за детето си да расте здраво и силно. Но кое занимание може да му помогне за това?

Отговорът е повече от лесен, а и логичен – ездата! 

Човекът има изградена силна връзка с конете още от древността, а в наши дни контактът с тях носи безкрайно много ползи за здравето и психиката му. Но защо да изберете точно езда за вашето дете при толкова много други опции?

Естествено, че можете да го запишете на различни спортове, като всеки от тях развива определени качества. Някои помагат да се изгради отборен дух, а други пък изискват определени физически дадености, които не всяко дете притежава. 

Младо семейство с дете, готово за езда

Но ездата е изключително комплексен спорт, който развива едновременно физиката, психиката и емоционалното равновесие у детето.

Детето ви е срамежливо? Не се тревожете, защото много бързо ще придобие увереност, благодарение на емоционалната връзка, която ще изгради с коня. Освен това, грижите за друго живо същество в ранна детска възраст развиват чувство на отговорност и дисциплина – качества, които ще му помогнат в живота.

Можете ли да си представете широката усмивка на малчугана, докато е върху коня? Вълнението от мисълта, че вече е голям и сам може да контролира и води такова голямо и грациозно животно повишава самочувствието му, а оттам ще дойде и увереността, че няма препятствия, които да не може да преодолее само. А не е ли това най-важното?   

Нов ден – нова пакост. Звучи ли ви познато? По-буйните деца също се успокояват, когато прекарват време сред конете – грижата за тях и чистенето на конюшните ги учи да полагат труд. А когато ги приберете,  ще са толкова изморени, че няма да имат сили за нови бели.

Но все пак едно от най-големите предимства на този спорт е прекараното време навън. Децата се откъсват от модерните технологии и влизат в един по-хармоничен и чист свят далеч от познатата градска среда.  

Разбира се, че здравословните ползи от ездата са не по-малко важни: тя развива и укрепва мускулатурата, подобрява концентрацията и рефлексите. Освен това учи децата да се ориентират добре в пространството.

Не трябва да забравяте, че може да се практикува по всяко време от годината, ако базата разполага с открит и закрит манеж, каквито има в комплекс “Тракиец”.  

Първите стъпки на мъниците могат да бъдат по формата на разходка в комплекса и запознанство с животните. Те могат да се сприятелят с понитата Арчи и Кенди. По-големите деца могат да се запознаят с конете, а квалифицираните инструктури ще бъдат до тях във всеки един момент.

Бъдете сигурни, че с радост ще откликнем на всички въпроси, които имате,  само трябва да се свържете с нас

Виж повече